Начало Картинг Александър Цветанов с победа в неделно състезание в клас Rotax Max

Александър Цветанов с победа в неделно състезание в клас Rotax Max

103
0
Александър Цветанов

Александър Цветанов е победител в 10 кръг на клас Ротакс Макс. Той спечели и двете неделни надпревари, а втори и трети в класирането са Васил Коларов и Божидар Печев.  

Първи манш 

Александър Цветанов записа първа победа за този уикенд в клас Rotax Max. Той запази първото си място след старта и малко по малко се откъсна пред пилотите зад себе си. Оспорвано беше състезанието между Васил Коларов, Искрин Арабаджиев и Божидар Печев, които завършиха съответно на второ, трето и четвърто място. Божидар успя да изпревари Искрин след старта и гонеше Васил, като 5 обиколки преди финала го задмина. След още 2 тура обаче Васил си върна позицията на същия завой, на който Божидар го бе изпреварил. В опит да се защити, Божидар загуби позиция и от Искрин. На старта пък Дорук Юнлю не успя да запали картинга си, колоната направи допълнителна загряваща обиколка, но Дорук се забави и изостана от петимата състезатели пред себе си. Той обаче получи възможност да се класира с една позиция напред, защото Кристиян Вражилов бе наказан с 10 сек заради фалстарт и така Дорук завърши предпоследен. 

ПозицияПилотОтборВреме
1Александър ЦветановБВА Рейсинг тим07:49.568
2Васил КоларовТФР моторспортна 3.376
3Искрин АрабаджиевБВА Рейсинг тимна 4.213
4Божидар ПечевТФР моторспортна 4.611
5Дорук ЮнлюТФР моторспортна 16.730
6Кристиян ВражиловТФР моторспортна 18.938

 

Втори манш

Александър Цветанов спечели и втората надпревара от клас Rotax Max. След старта нямаше промени в класирането на състезателите, като Александър и Васил Коларов се откъснаха напред, а Божидар Печев и Искрин Арабаджиев се бореха за третото място до края на състезанието. 3 обиколки преди финала Васил успя да изпревари Александър, но той бе наказан с 3 секунди заради фалстарт и при всички положения щеше да е на второ място в класирането. В последната обиколка обаче Александър си върна позицията на старт-финалната правата. В крайна сметка Васил завърши на 2-ро място (след 3-секундното си наказание) само на 0,170 сек пред третия Божидар Печев, който успя да изпревари Искрин Арабаджиев по-рано в надпреварата.

ПозицияПилотОтборВреме
1Александър ЦветановБВА Рейсинг тим12:15.721
2Васил КоларовТФР моторспортна 3.459
3Божидар ПечевТФР моторспортна 3.629
4Искрин АрабаджиевБВА Рейсинг тимна 4.234
5Дорук ЮнлюТФР моторспортна 11.923
6Кристиян ВражиловТФР моторспортна 16.501