Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нелсиньо Пикет критикува Грожан

Нелсиньо Пикет критикува Грожан

84
0
NASCAR,Нелсиньо Пикет

Нелсиньо Пикет, който в момента се състезава в сериите NASCAR смята, че би се справил много по-добре от пилотите, с които Лотус разполага в момента.

Ромен Грожан е смятан от много експерти за откритието на този сезон. Френският пилот на Лотус се качи три пъти на подиума в изминалите 11 състезания и освен това имаше шанс да спечели и Гран при на Европа във Валенсия, ако не бе получил дефект.

Освен всичко друго Грожан често успява да победи своя съотборник Кими Райконен в квалификациите, но в състезанията опитът си казва думата. За момента французинът води по този показател със 7:4. В класирането при пилотите обаче финландецът е със 116 точки срещу 76 за новобранеца.

Това обаче може да се обясни с отпадането във Валенсия, както със завъртания и катастрофи в Австралия, Малайзия и Монако. Райконен от своя страна във всяко състезание с изключение на Шанхай.

Нелсиньо, който записа 28 състезания през 2008 и 2009 г., се изказва доста критично спрямо пилотите на бившия си тим.

„Грожан имаше голям късмет през тази година“, смята синът на бившия трикратен световен шампион Нелсън Пикет. „Той се завърна в отбора по време, когато колата е много добра, а съотборникът му не е особено силен.

С тази кола например Фернандо Алонсо щеше да стане световен шампион. Грожан е подобрил значително представянето си след своята титла в GP2, но за разлика от Алонсо той не е изключителен пилот. Той просто имаше късмета да спечели титлата в по-малката серия, което му спечели силен спонсор, способен да го върне във Формула 1.“

Пикантното в случая е, че Грожан замени именно Нелсиньо през 2009 г. в екипа на Рено. Така че критиката със сигурност има първопричина.