Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Неочаквани препятствия

Неочаквани препятствия

62
0

Миналогодишната Гран при на Канада от Формула 1 се помни най-много с ужасяващата катастрофа на Роберт Кубица (BMW Заубер), многократните излизания на колата за сигурност и първата победа в кариерата на Люис Хамилтън (Макларън). Един от по-рядко споменаваните, но не и по-малко забележителни моменти бе този, в който Такума Сато задмина със своето Супер Агури Макларън-а на Фернандо Алонсо. Съотборникът на японеца Антъни Дейвидсън също успяваше да се опази от хаоса на пистата, докато не го връхлетя… бобър! Англичанинът удари животинката и се наложи да прави две непланирани спирания в бокса, за да поправи потрошената си предница.
В пита на Супер Агури на пистата Индианаполис, където бе следващата надпревара за Гран при на САЩ, имаше специален знак вследствие на събитията, забраняващ достъпа на бобри в района.
Преди почти месец в Турция Бруно Сена, който се състезава в сериите GP2, разбра с още по-голяма сила колко е опасна появата на животни на пистата. Две бездомни кучета излязоха на трасето, като бразилецът удари едното. Автомобилът пое енергията от инцидента, но подобна ситуация е крайно опасна. Затова и впоследствие се обсъждаше отговорността на организаторите от Истанбул парк относно появата на кучетата.
Бобрите обаче очевидно не се страхуват и тази година един от тях отново бе забелязан на трасето в Канада по време на тренировките. Животинчето даже се надбягва известно време с колите. Появата му е като предупреждение за отборите, че препятствия по трасето могат да се появят отвсякъде, при това съвсем неочаквано.