Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Неразбирателство довело до инцидента между Гасли и Хартли

Неразбирателство довело до инцидента между Гасли и Хартли

56
0

Неразбирателство между пилотите на Торо Росо Пиер Гасли и Брендън Хартли е довело да инцидента между двамата в 31-ата обиколка на Гран при на Китай, стана ясно след състезанието. Той се случи на фибата след обратната права и доведе до появата на кола за сигурност.

Хартли е получил нареждане от бокса да пропусне по-бързия си съотборник, но не успя да го изпълни добре и резултатът бе ужасен. Пиер завърши 18-и, а Харти бе класиран последен 20-и, на 5 обиколки от победителя Даниел Рикиардо.

„Казаха ми по радиото, че Брендън ще ме пусне да го изпреваря в края на обратната права, обясни случилото се Гасли. – Съответно очаквах да ме пропусне и тръгнах към вътрешната страна на завоя. Очаквах да ми остави малко повече пространство да завия.

В крайна сметка той започна да затваря завоя нормално, а аз бях от вътрешната страна. Ударихме се и не можех да направя нищо. Опитах се да го избегна, но беше късно. Разочароващо е, защото последното нещо, което искаш, е да се удариш със съотборника си.“

Хартли обясни ситуацията от неговата гледна точка така: „Това определено беше неразбирателство. В първата серия от обиколки си разменихме позициите си, защото имах трудности с гумите ултрасофт. Пуснах го на изхода на завой 14. След това бях помолен да направя същото. Но явно той мислеше, че му „отварям вратата“ на входа на завоя, а не такива бяха намеренията ми.“