Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи подкрепя използването на предпазен щит

Нюи подкрепя използването на предпазен щит

36
0
Ейдриън Нюи

Главният дизайнер на Ред Бул Ейдриън Нюи заяви, че подкрепя концепцията за предпазен щит пред тази за предпазен ореол. Той обаче е на мнение, че отборите нямат много време, за да я тестват и евентуално внедрят в болидите си за 2018 г. През миналата година тимовете тестваха ореола, като ФИА реши да отложи въвеждането му за неопределено време.

Новата концепция с щита ще бъде пробвана тази година по време на тренировките за Гран При на Италия. Нюи, който миналата година водеше екипа, работещ по развитието на т.н. аероекран, заяви, че би предпочел да в спорта да има въпросния предпазен щит, стига да не създава проблеми с видимостта.

„Мисля, че със сигурност предпазния щит е по-добро решение от ореола, каза Нюи. – Първо обаче, трябва да се провери каква е видимостта, за да се знае дали изобщо това е опция. Ако пречи прекалено, няма смисъл да се прилага. Има и други неща, които могат да се направят, за да се ограничат рисковете, най-вече от летящи колела и отломки.

Връзването на колелата с въжета в момента не върши работа 100% и понякога пак виждаме те да се откачат. В Индикар връзват и други елементи – например предното крило, носа, задното крило и други. Струва ми се добро временно решение. Повдигали сме въпроса, но засега не са предприети действия.“