Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи с по-голяма роля в Ред Бул от началото на сезона

Нюи с по-голяма роля в Ред Бул от началото на сезона

37
0

Главният конструктор на Ред Бул Ейдриън Нюи има по-сериозна роля в отбора в състезанията от началото на сезона. Това разкри спортният директор на „биковете” Кристиан Хорнер.

Причината са проблемите на шасито RB13, на което липсва стабилност и не е на нивото на Ферари и Мерцедес. Поради тази причина Макс Верстапен и Даниел Рикиардо не са в състояние да се борят за победите с водещите два тима, а в екипа полагат сериозни усилия да подобрят автомобила.

В тази връзка Нюи се е захванал като доктор да преглежда болида и да се опитва да открие къде са проблемите на шасито и как те могат да бъдат решени. В тима са били наясно още след предсезонните тестове, че ситуацията за екипа не е добра.

В Гран при на Испания Ред Бул внедри по колата множество нови елементи и изглежда, че разликата спрямо водачите бе намалена, особено в квалификацията, където Верстапен изостана с 0.6 сек. В състезанието обаче тя бе над 1 сек на обиколка и в тима са наясно, че е нужен още прогрес.

„Нюи просто слушаше много внимателно какво имаха да кажат пилотите, каза Хорнер. – Беше малко като ходене при доктор. Той имаше голямо желание да разбере каква е обратната информация от пилотите и какви са техните коментари.

През зимата той участваше в 50% от времето, отделяно за колата. Но от тестовете в Барселона той е много сериозно замесен в работата по болида. Мисля, че това ще продължи още време. Сега той не е ангажиран с много работа по проекта на Астън Мартин за хипер автомобила.”