Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма причина да променям подхода си, твърди Хамилтън

Няма причина да променям подхода си, твърди Хамилтън

110
0

Люис Хамилтън смята, че няма причина да променя подхода си в следващите състезания от шампионата с оглед на сериозната си преднина от 28 точки спрямо Себастиан Фетел в класирането при пилотите.

Британецът спечели отминалата надпревара в Сингапур, докато пилотът на Ферари отпадна след катастрофа с Кими Райконен и Макс Верстапен на старта.

„Определено няма да променям нищо, защото подходът ми работи, заяви Люис. – Няма причина да го правя. Това е перфектният баланс – да бъдеш агресивен и внимателен в същото време. Тази формула в момента работи и затова просто ще продължа с нея.“

Хамилтън освен това заяви относно инцидента на старта в Сингапур, че може би Фетел не е видял Верстапен и Райконен, като Кими се опитваше да изпревари Макс от вътрешната страна и затова се е стигнало до катастрофата. По думите на Люис, при потеглянето пилотът от първа позиция по принцип не вижда този на 2-а веднага след стартирането.

„Често е трудно да видите къде са съперниците ви веднага след стартирането, обясни британецът, според който това е нещастен състезателен инцидент. – Когато тръгнеш от полпозишън, не можеш да видиш пилота на 2-а позиция. И твоите първи мисли са да покриеш вътрешната страна и да оставиш другите зад теб.

Предполагам, че той (Фетел) се опита да направи точно това. При подобна маневра, изведнъж те се появяват в огледалото и можеш да разбереш къде са точно. Но понякога го правиш и осъзнаваш, че си пред тях и няма нужда да продължаваш да покриваш вътрешната линия.“

Хамилтън обясни още, че при старта е бил фокусиран върху това да тръгне по-добре от Даниел Рикиардо, което и успя да направи. И след инцидента на първите трима, той излезе начело в състезанието.

„Видях Кими и просто държах под око какво се случва от лявата ми страна, обясни още Люис. – И ако се случеше някаква драма, можеше да се наложи да мина направо през завой 1, за да не попадна в инцидента.“