Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямах темпото на Хамилтън, заяви Фетел

Нямах темпото на Хамилтън, заяви Фетел

27
0

Себастиан Фетел смята, че не е имал нужната скорост, за да се бори за победата с Люис Хамилтън в Гран при на САЩ. Пилотът на Ферари използва стратегия с 2 стопа и завърши 2-и, но бе далеч зад Люис на финала и 3 кръга преди края на сезона вече има само минимални теоретични шансове за титлата.

Хамилтън води с 66 точки пред Себастиан и на британецът ще е нужно само 5-о място в Мексико, за да стане шампион. Фетел стартира по-добре от Люис и поведе, но след това британецът го изпревари и до края спира само веднъж в бокса за смяна на гуми.

„На старта нещата изглеждаха добре. Изпреварих Люис, но след това бързо осъзнах, че не мога да се движа с неговото темпо. Затова поздравления за него, заяви пилотът на Ферари.

– След първите спирания в бокса бях отново близо до него, но след това изостанах и към края решихме да спрем отново в пита и да сложим нови гуми. Резултатът не е този, който искахме. В Мерцедес бяха по-бързи от нас днес.“

Другият пилот на Скудерията Кими Райконен от своя страна каза, че е доволен от позицията на подиума, която дойде след наказание на изпреварилия го няколко завоя преди финала Макс Верстапен.

„Бях разочарован веднага след състезанието, когато мислех, че съм 4-и, обясни финландецът. – Но след това имаше неприятности за Верстапен. Нямах идея какво се случи с него и защо е наказан. Той ме изпревари 2 завоя преди финала. Бях частично изненадан, тъй като мислех, че съм го покрил, но изведнъж той се появи.“