Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямахме темпото да спечелим точки, призна Алонсо

Нямахме темпото да спечелим точки, призна Алонсо

35
0

Фернандо Алонсо призна, че не е имал нужното темпо да спечели точки в състезанието за Гран при на Испания. Испанецът стартира 7-и след блестяща квалификацията, която бе най-добрата за Макларън за сезона, но след удар с Фелипе Маса от Уилямс мина през зоната за сигурност и изостана до 12-а позиция, на която и завърши. Според пилота на Макларън дори да не е бил инцидента с Фелипе Маса на старта, той едва ли е щял да попадне в топ 10 заради недоброто си състезателно темпо.

„Състезанието не се разви по нашия план, обясни Фернандо. – Нямахме късмет с контакта в завой 2 с Фелипе и след това бях зад Дани Квят твърде много обиколки в средната част от състезанието.

Но честно казано, дори и без тези неща, мисля, че нямахме състезателното темпо да бъдем в точките. Малко съм разочарован, но поне завършихме. Надявам се, че това е първия признак, че правим стъпка напред по отношение на надеждността.“

Другият пилот на тима Щофел Вандоорн не завърши състезанието след сблъсък също с Фелипе Маса. Белгиецът трябваше да стартира последен след наказание от 10 места за използване на повече от разрешените 4 батерии и електроника от задвижващата система за един сезон.

В 32-ата обиколка той бе атакуван от Маса и се стигна до контакт и счупване на предното дясно колело. Вандоорн бе определен за виновен за инцидента и получи 3 места наказание в решетката за следващото състезание в Монако.