Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико: Знаех, че Рикиардо не може да ме изпревари в края

Нико: Знаех, че Рикиардо не може да ме изпревари в края

37
0

Нико Розберг е знаел, че Даниел Рикиардо не може да го изпревари в последната обиколка от Гран при на Сингапур. С новите си гуми ултрасофт той стопи преднината на пилота на Мерцедес от 27 сек, който реши да не спира трети път в бокса и кара до финала със софт. В последната обиколка разликата между двамата стана по-малко от секунда, но Нико държеше нещата под контрол и не даде шанс на пилота на Ред Бул да го атакува.

„10 или 15 обиколки преди края след пистопа на Рикиардо ми казаха, че той може да ме настигне в края на състезанието, както и стана. Аз трябваше да направя всичко както трябва и това проработи. Гумите изкараха достатъчно и съответно съм много щастлив. Когато започнах последния тур, знаех, че имам достатъчно преднина, като неговите гуми не бяха свежи.”

Розберг обясни още, че не е покрил тактиката на Рикиардо с 3 стопа, тъй като в обиколката след спирането на Даниел бил бавен. „Попаднах в трафик и ако бях влязъл, щеше да ме победи, каза Нико. – Но финалът беше много интересен. По отношение на шампионата, аз не съм фокусиран върху точките, а съм щастлив от резултата днес.”

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън остана трети и бе доволен, че все пак стигна до подиума. Британецът в един момент бе изпреварен от Кими Райконен, но успя да си върне позицията пред него при третите спирания в бокса. „Много съм доволен, че съм на подиума и взех точки за тима, каза Люис. – Имах трудности със спирачките, които прегряваха. Трябваше да намаля и да гледам как другите се откъсват напред. Гледахме за други начини да ги поставим под контрол. И в края на състезанието спирачките бяха под контрол.”