Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нийл: Близо сме до ново споразумение с Хамилтън

Нийл: Близо сме до ново споразумение с Хамилтън

36
0
Джонатан Нийл,Мартин Уитмарш,Рон Денис,Сам Майкъл

Управляващият директор на Макларън, Джонатан Нийл, разкри, че отборът продължава разговорите си с Люис Хамилтън за подписването на нов договор. Нийл също така обяснява, че сега страните били по-близо до споразумение отколкото преди началото на лятната пауза.

Бъдещето на Хамилтън бе обект на спекулации в последните няколко седмици. Пилотът заяви на няколко пъти, че очаква по време на паузата да седне с отговорните лица в отбора и да се опитат да стигнат до ново решение за най-важните точки от договора. Смяташе се, че от Макларън са предложили по-ниски финансови условия на Хамилтън от тези, по които стои подписа му в момента и това е голямата бездна между двете страни. Сега Нийл потвърди, че обещаните разговори са се провели и вървят добре.

„По-близко сме до споразумение“, заяви Нийл пред Скай Спортс. „И разбира се продължаваме разговорите и в момента, но поради определени причини не мога да ви кажа повече точно в този момент. Работим здраво, за да постигнем споразумение.“

На въпрос, дали и двете страни искат да удължат престоя на Хамилтън в отбора, Нийл отговори утвърдително: „Определено!“

Нийл заяви още, че вижда Хамилтън в много силна позиция в шампионата при пилотите въпреки че изостава с 49 точки от лидера Фернандо Алонсо. Той очаква подопечният му да е най-сериозния конкурент за испанеца до края на сезона.