Начало Избрани Ник де Врийс ще участва в още една тренировка от F1

Ник де Врийс ще участва в още една тренировка от F1

767
0
Ник де Врийс, Уилямс
Ник де Врийс, снимка Уилямс

Ник де Врийс ще участва в още една тренировка от F1. Действащият шампион във Формула Е беше зад волана на Williams FW44 в първата тренировъчна сесия за Гран при на Испания. Нидерландецът е можел да получи още една възможност в британския тим, като се има предвид, че отборите вече трябва да проведат две задължителни сесии за млади пилоти по време на кампанията.

Това обаче може и да се случи с тима на Уилямс. Ръководителят на отдела за представяне на автомобилите в тима от Гроув Дейв Робсън съобщи, че екипът не планира повече участия за де Врийс до края на сезон 2022 в F1.

Въпреки това се очаква пилотът oт Формула Е да вземе участие в поне една тренировка за Мерцедес. Това може да се случи в даден състезателен уикенд по-късно през сезона. Това бе потвърдено от Сребърните стрели пред медиите.

Понастоящем все не е решено кога точно Ник де Врийс ще се завърне зад волана на болид от F1.

Де Врийс изглеждаше добре по време на дебюта си в FP1 на пистата Каталуния, където заместваше Алекс Албон.

27-годишният пилот изпревари в таблицата с времената своя съотборник в екипа на Уилямс Никола Латифи. Също така направи общо 28 обиколки на трасето край Барселона.

Световният шампион във Формула Е призна, че е смятал, че е можел да постигне повече. Все пак като цяло той е бил доволен от свършената работа.

Бях много доволен от работата си. Просто знам къде се намираме и с двата автомобила, обясни той пред медиите.

Знам, че излязох много рано на трасето с гумите C3. В третия сектор бях забавен от Валтери Ботас.“

Просто ми се струваше, че мога да постигна повече. Знам с какво разполагаме от двете страни. Очевидно всички екипи въвеждат подобрения. Смятам, че имаше още какво да се направи по колата. Но от моя лична гледна точка всичко беше наред“, завърши Ник де Врийс.