Начало Лайфстайл Ники Лауда: Бътън няма шанс за титлата през 2010 г.

Ники Лауда: Бътън няма шанс за титлата през 2010 г.

61
0

Дженсън Бътън няма шанс да повтори успеха си и да спечели шампионската титла в F1 и през 2010 г., твърди Ники Лауда. Причината според австриеца е дълбоко прозаична и се нарича Люис Хамилтън. С този съотборник в Макларън трикратният световен шампион бе категоричен, че Бътън не може да се надява на триумфален сезон.

Ники Лауда изказа предположението си на пресконференция на летище София, организирана по повод първия полет на собствената му авиокомпания по дестинацията Виена-София-Виена. При откриването на редовната линия, свързваща австрийската с българската столица, пътуващите имаха шанса самолетът Airbus да бъде пилотиран лично от Лауда.

Сравнявайки настоящето си занимание на собственик на авиокомпания, изпълняващ част от полетите лично, бившият състезател в F1 разкри, че летенето изобщо не му се струва опасно. Причината е, че в годините, когато Лауда е бил в Гран при, карането на болид е било сред най-рисковите и несигурни начинания в света и не може да се сравни с друго.

Коментирайки настоящата ситуация във Формула 1, Лауда сподели:

– Сега тепърва започват тестове и още е трудно да се каже на чия страна ще е предимството през сезон 2010. За шампионската титла шанс имат Себастиан Фетел, Люис Хамилтън, Михаел Шумахер. По отношение на Фернандо Алонсо зависи много какъв болид са подготвили от Ферари. Говорейки за Дженсън Бътън обаче според мен той не би могъл да се бори за титлата, не и с Люис Хамилтън в същия отбор.

Заедно с полета до София компанията на Ники Лауда – FlyNiki открива нови линии до Белград и Букурещ. Чрез тези полети се очаква пътникопотокът да се увеличи от 2,7 млн. за 2009 г. на 3,1 млн. за 2010-а. Предложенията на авиокомпанията изглеждат наистина примамливи, а в действителност тя не може да се определи като традиционен нискоторифен превозвач. Причината е, че независимо от ниските цени на борда се предлагат напитки. Същевременно полетите ще са всеки ден с изключение на събота.