Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ники Лауда недоволен от спиранията на състезанието

Ники Лауда недоволен от спиранията на състезанието

40
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес за F1 Ники Лауда заяви, че е останал недоволен от спиранията на състезанието за Гран при на Бразилия. Те бяха общо 2 след 21-ата и 28-ата обиколка, като причината беше лошите условия на трасето заради силния дъжд. В крайна сметка надпреварата се проведе в пълните си 71 обиколки, като с всички прекъсвания продължи малко над 3 часа.

Пилотите на Сребърните стрели Люис Хамилтън и Нико Розберг завършиха първи и втори, но въпреки това Лауда не бе особено доволен от решенията на стюардите, тъй като близо половината от надпреварата премина зад кола за сигурност.

„Тези постоянни прекъсвания не бяха в духа на F1, каза Лауда. – Условията бяха перфектни за дъждовно състезание. Това беше чудесен пример, че всичко е прекалено регулирано. Добре, всички топ пилоти имаха моменти на криза, може би без Люис Хамилтън.

Това обаче е нормално за състезание на дъжд. Мисля, че се допуснаха доста грешки, така че трябва да поговорим със състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг как да се справяме по-добре. Пилотите трябва да се състезават, дори при най-трудните условия.“