Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико: Късното ми отпадане е огромна стъпка в грешната посока

Нико: Късното ми отпадане е огромна стъпка в грешната посока

43
0

Нико Розберг призна, че отпадането му в Гран при на Италия е огромна стъпка в грешната посока по отношение на битката за титлата. германецът отпадна 3 обиколки преди финала и вече изостава с 53 точки от съотборника си Люис Хамилтън. Ако шампионът обаче бъде дисквалифициран заради по-мека от допустимото задна лява гума, то разликата ще остане само 28 точки.

„Много, много разочароващо, заяви Нико. – Целият уикенд вървеше зле. Мисля, че нямах никакъв късмет. Пробели с двигателя, смяна на мотор, проблеми с шасито. А да експлодира 2 обиколки преди края е по-разочароващо със сигурност. Готвех се да направя добра атака срещу Фетел, защото най-накрая спирачките ми бяха достатъчно охладени. Бях съхранил енергия и в хибридната система ERS, но в този момент просто двигателят гръмна.

„Това е най-голямата загуба, която записвам за един ден за целия сезон досега. И то в момент, в който имах нужда на наваксам малко точки. Но ще продължим да се борим и няма да се отказваме. Ще се опитам да спечеля следващите няколко състезания.“