Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико очаквал да има трудни състезания след перфектния старт на сезона

Нико очаквал да има трудни състезания след перфектния старт на сезона

53
0

Нико Розберг заяви, че е очаквал да има трудни състезания след перфектния старт на сезона през 2016 г. Пилотът на Мерцедес спечели първите 4 надпревари, но след това в Испания отпадна след катастрофа със съотборника си Хамилтън, а в Монако завърши едва 7-и след проблеми със спирачките. Така след 6 кръга авансът му на върха в класирането намаля на 24 точки спрямо Хамилтън

„Очаквах и бях подготвен за някои трудни състезания след страхотния старт на сезона, каза Нико. – В този случай опитът ми помогна. Надявам се, че в последното състезание се беше събрал целия възможен лош късмет. И Сега в следващите нещата ще вървят напред и нагоре. Трасето в Канада е изключително и съм сигурен, че колата ни ще е страхотна тук. Интересно ще е да видим къде ще бъдат пилотите на Ред Бул по отношение на скоростта. Надявам се да сме малко пред тях.”

Хамилтън от своя страна заяви, че се надява успехът му в Монако да му даде тласък за силни представяне и в следващите състезания, като случилото се в първите 6 надпревари е показало, че всичко е възможно да се случи през сезона.

„Монреал винаги е било добро трасе за мен и се надявам да мога да блесна отново, коментира Люис, който спечели първата си победа във Ф1 именно в Канада през 2007 г. – Най-добрият тим сме, но сме подложени на по-голямо напрежение отвсякога от страна на другите отбори. Затова трябва да оправим нашите слаби места и да продължим заедно напред.”