Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг: Подходът ми към Хамилтън ще е същият като този към...

Нико Розберг: Подходът ми към Хамилтън ще е същият като този към Шумахер

42
0
Нико Розберг

Нико Розберг вече приветства Люис Хамилтън в екипа на Мерцедес, а съвсем скоро обясни също така, че очаква с нетърпението предизвикателството от страна на стария си картинг съотборник. В същото време германецът бе категоричен, че няма да променя своя подход към съотборника си от догодина.

Той не пропусна да посочи, че предизвикателството за него през последните три сезона изобщо не бе леко:

– И в момента съм със съотборник, който е седемкратен световен шампион, така че аз така или иначе се състезавам с огромен талант! Предизвикателството определено ще е подобно като трудност, а и много интересно за мен. Невероятно е да се съревновавам с Михаел, а сега нямам търпение да се надбягвам с Люис. Помня борбата ни в картинга и съм наясно, че всяка битка срещу него е тежка. Той е много бърз, един от най-добрите пилоти в момента. Страхотно е, че се присъединява към отбора.

Според Нико комбинацията между него и Хамилтън ще се отрази добре на тима и на всички в спорта.

Със сигурност ще има разлики в сравнение с предизвикателството от Шумахер, но какви точно ще мога да кажа догодина. На мен подобни ситуации ми допадат. По принцип съм уверен в силите си и смятам, че ще свърша чудесна работа – такъв бе и подходът ми спрямо Михаел. Тепърва ще видим как ще се справя в сравнение с новия си съекипник. Не се тревожа или притеснявам, нищо подобно. С Люис говорихме малко преди договорът да стане факт, за това, че има възможност. Смеехме се. Сетихме се как, когато бяхме на по 14 и още карахме в картинга, си говорехме: „Представяш ли си един ден да сме съотборници в F1, колко яко би било”. Сега изведнъж това се случва и усещането е малко сюрреалистично. А промяната понякога е за добро – знам го от личен опит. За мен бе много, много добре да се озова в нова среда. Отвори ми очите в немалка степен, тъй като човек изгражда определена рутина и навици. Аз се развих като пилот, като личност, изцяло – обясни още Розберг.