Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Никой друг отбор не иска да ползва двигателите на Хонда догодина

Никой друг отбор не иска да ползва двигателите на Хонда догодина

82
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Никой друг отбор, освен Макларън, не иска да ползва двигателите на Хонда през следващия сезон. Това сподели спортният директор на японската компания за Ф1 Юсуке Хасегава. В момента останалите 3 доставчици на задвижващи системи – Мерцедес, Ферари и Рено, снабдяват поне по 2 отбора с мотори. През миналата година японската компания беше свързвана с Ред Бул като вариант за доставчик на двигатели за Биковете, след като те прекратиха взаимоотношенията си с Рено.

След това обаче партньорството беше възобновено, а заради недостатъчно надеждните и мощни агрегати на Хонда, до този момент друг тим не е изявил желание да ползва японските мотори. Според Хасегава ако и друг тим използва моторите им, това ще позволи на японците по-добре да разберат работата на своята задвижваща система и ще спомогне да бъдат направени по-бързо подобрения.

„Мисля, че от техническа гледна точка е добре да имаме втори отбор, за да имаме повече възможности да видим мотора ни в действие, заяви Хасегава. – Разбира се това ще ни коства малко повече и трябва да подготвим двигателите, но като цяло бих бил щастлив да имаме втори тим при възможност. В този момент не сме достатъчно силни. Трябва да променим ситуацията.”

Хасегава потвърди, че бъдещите подобрения по двигателя ще бъдат интегрирани в следващите няколко състезания, като фокусът ще бъде в подобряване на двигателя с вътрешно горене и значително сваляне на времената за обиколка. „Целта ни е да намерим половин секунда на обиколка, но не мога да кажа, дали можем да постигнем това”, каза още Юсуке.

Той добави, че дискусиите за това в каква посока да се поеме по работата по задвижващата система за 2017 г. продължават: „За момента изследваме много възможности. Драстична промяна или постепенна и продължителна такава, още не сме решили. Може би през август ще трябва да решим. В Макларън трябва да решат какъв ще бъде пакета.”