Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Никола Цолов 26-ти в трудна основна F3 надпревара на Имола

Никола Цолов 26-ти в трудна основна F3 надпревара на Имола

707
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Любомир Асенов/lap.bg

Никола Цолов остана 26-ти в основната надпревара от третия кръг на Формула 3, който се проведе този уикенд на пистата Имола. Състезанието бе трудно за пилота на АРТ Гран при в един нелек уикенд в Емилия Романя.

Основното състезание от Формула 3 днес премина без кола за сигурност за разлика от вчерашния спринт, резултатите от който останаха предварителни, докато стюардите разследваха цял куп инциденти, както и наказанията, наложени преди самия финал на късата надпревара

В крайна сметка те върнаха победата на Оливър Гьоте. Отмениха и санкцията на Тим Трамниц, която също като на Гьоте бе за нарушение зад кола за сигурност. Така топ 3 в спринта придоби вида Гьоте – Трамниц – Ноел Леон. Разместванията не повлияха на класирането на Цолов, който бе 13-ти в спринта.

За основната надпревара днес Сантяго Рамос бе на полпозишън. До него на първа редица бе съотборникът му в Тридент Леонардо Форнароли. Никола Цолов бе на 14-та позиция на стартовата решетка.

На старта Рамос запази лидерството пред съекипниците си Форнароли и Сами Мегатуниф. Цолов отиде на 20-та позиция.

В третата от общо 22 обиколки Форнароли изпревари Рамос и взе лидерството веднага, след като бе разрешено използването на DRS. Гьоте излезе трети, следван от Мегатуниф, Арвин Линдблад, Дино Беганович, Люк Браунинг. Цолов вече бе 21-ви и се опитваше да си върне позиция от Макс Естерсън, но загуби още седем места в колоната.

В шестия тур Форнароли пропадна пети след прекъсване на двигателя му. Гьоте излезе пръв, следван от Рамос, Мегатуниф и Линдблад. Работата на мотора в колата на Форнароли се оправи, но трябваше да се бори с изпреварилите го пилоти. Никола изпревари Томи Смит, който излетя в зона за сигурност в осмата обиколка. Смит успя да потегли отново, така че нямаше кола за сигурност. Цолов напредна с още две места, задминавайки Джоузеф Лоук и Пьотр Вишницки.

Никола Цолов се бори упорито и продължи с напредъка в колоната

Следващият изпреварен бе Джошуа Дуфек. Още едно място бе спечелено след спирането на Калъм Воазен в пита. В челото Гьоте водеше с 1,4 сек пред Мегатуниф, а Форнароли се върна в топ 3, изпреварвайки Браунинг и Рамос.

В 18-ата обиколка Мегатуниф успя да задмине Гьоте и поведе. Цолов се върна 25-ти. До края на състезанието отстъпи до 26-ото място. Победата взе Сами Мегатуниф пред Гьоте и Форнароли.