Начало Други Никола Цолов влезе в топ 10 на F3 тестовете в Барселона

Никола Цолов влезе в топ 10 на F3 тестовете в Барселона

1490
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Андро Дюлгерян

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стигна до топ 10 в класирането на двудневния тест на пистата в Барселона. Изпитанията бяха организирани след първите два кръга от новия сезон в шампионата.

В първия ден от изпитанията Цолов бе 11-ти в подреждането. Той записа време 1:27.864 минути и бе на 0,643 секунди от най-бързия за деня Габриел Бортолето. Това постижение Никола даде в сутрешната сесия. Следобед Цолов завърши на 13-то място.

Във втория ден от тестовете преди обед пилотите правеха симулации на квалификация. Българският дебютант на АРТ Гран при излезе на 8-мо място с 1:26.753 минути. Това време бе на 0,434 секунди от постижението на Габриеле Мини, който записа и най-бързия тур от началото на изпитанията на пистата до каталунската столица. В следобедната сесия дойде ред на симулациите на състезателно темпо. Времето на Никола Цолов от 1:31.903 минути го нареди на 15-то място.

С времето си от петък сутринта Никола завърши двудневния тест на 8-ма позиция.

Пистата Каталуния до Барселона е единственото трасе от началото на сезона във Формула 3, което е познато на Никола Цолов. Миналата година тук се проведе финалният кръг от испанската Формула 4, в който Цолов спечели трите квалификации, взе трите победи пред уикенда, както и трите най-бързи обиколки в надпреварите.

Другата седмица тестовете във Формула 3 продължават – във вторник и сряда на класическото италианско трасе Имола. На тази писта през май е следващият кръг от сезона.