Начало Други Никола Цолов влиза в F3 с АРТ

Никола Цолов влиза в F3 с АРТ

3415
0
Никола Цолов

Никола Цолов ще направи през 2023 г. следващата крачка в кариерата си – влиза във Формула 3 с тима на АРТ Гран при. Той спечели титлата в испанската Формула 4 за сезон 2022, който бе дебютен за него в шампионата. С кариерата на Цолов е ангажирана мениджърската агенция на Фернандо Алонсо.

„Радвам се, че ще се състезавам в F3 догодина с тима на АРТ Гран при“, заяви Цолов, който през изминалата състезателна година записа 12 победи, общо 17 подиума и 15 полпозишъна.

„Отборът е много успешен във всеки шампионат, в който е участвал. Много настоящи пилоти от Формула 1 са преминали през АРТ. Супер щастлив съм да започнем това пътешествие заедно“, добави Никола.

Управляващият директор на АРТ Себатиен Филип отбеляза, че Цолов е демонстрирал способност да се адаптира бързо по време на теста, в който участва с екипа на пистата Херес в Испания.

„Никола показа, че може да се приспособи към колата и да извлече максимума от нея. Природната му скорост е подсилена от страхотно желание да учи. Той е забележително сериозен и решителен за някой на неговата възраст. Никола пасва на профила млади пилоти, които АРТ Гран взима под крилото си. Искаме да създадем силен екип, след като спечелихме титлата с Виктор Мартенс (през 2022 г.) – такъв, който да е в състояние да се бори за победа още от първата надпревара през 2023 г.“, добави Филип.

В края на ноември Никола Цолов разказа в интервю за емоциите си от сезон 2022. Тогава той сподели, че целта му за следващия сезон е Формула 3, но в онзи момент все още водеше разговори.