Начало Автомобили Nissan представя концепцията GRIPZ

Nissan представя концепцията GRIPZ

36
0

Кросоувър пионерът Nissan представи нов концептуален модел, който показва иновативното бъдеще за марката. Създаден от дизайнери в Европа и Япония, Nissan GRIPZ Concept смесва способността и практичността на компактен кросоувър с вълнението и динамиката на спортен автомобил.

В него се е вселило вълнуващо и приключенско усещане, благодарение на радикалния му дизайн и новаторска хибридна концепция на задвижване – Nissan GRIPZ Concept е следващият ход на Nissan като играч, променящ правилата, и дава поглед как може да изглеждат бъдещите компактни кросоувъри на пионера, изобретил сегмента.

GRIPZ е проектиран като автомобил с двойна самоличност; автомобил, който може да се справя с ежедневните нужди от превоз и да предлага истинско приключение през уикенда

По същия начин, както колоездач би използвал велосипеда си да стигне до работа и след това със същата тази машина да се отправи за зареждащо с адреналин каране, когато работният ден свърши, същото може да направи и водачът на Nissan GRIPZ Concept: да се справя с градските улици през седмицата, преди да се наслади на шофиране през планински проход в почивния си ден.

Въпреки че се придържа към идентични на кросоувър размери, Nissan GRIPZ Concept има силуета на спортен автомобил с повдигната височина, оборудван да завладява по-предизвикателни пътни условия.

Nissan GRIPZ Concept е оборудван със Series hybrid system „Pure Drive” e-Power EV задвижващ тракт, иновативна, прототип хибридна система, базирана на технологиите от електромобилите (EV). Ефикасен бензинов двигател захранва електрическия мотор, вграждан в Nissan LEAF.

Задвижващият тракт комбинира различни технологии на Nissan, натрупани през годините развитие на електромобили. Тази конфигурация предлага плавно, бързо и линейно ускорение в почти пълна тишина, с изключителна ефикасност.