Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 NISSAN QASHQAI с пет звезди от EURO NCAP и най-висока оценка

NISSAN QASHQAI с пет звезди от EURO NCAP и най-висока оценка

45
0

Nissan QASHQAI получи максималните пет звезди на Euro NCAP (European New Car Assessment Program), с най-високата оценка, поставяна някога.
QASHQAI получи 36.83 точки от максималните 37, давани от независимата организация, като оценките му за фронтален и страничен удар са с почти максимални стойности, а тази за напомняне за предпазните колани е оптималната.
Автомобилът, който е на пазара от началото на годината, бе оценен с максималните четири звезди за безопасност на децата. До момента нито един представител на класа на компактните семейни коли не е получавал пет звезди.
За безопасност на пешеходците QASHQAI получава две звезди и е само на 0.38 точки от максималните три звезди. До момента нито един автомобил от класа на компактните семейни коли не е поучавал максималните четири звезди.
“QASHQAI е компактен crossover с динамичен дизайн, който предлага както характеристиките на класическите hatchback семейни автомобили, така и стабилността и практичността на един 4×4,” поясни Браян Каролин, Вицепрезидент Продажби и Маркетинг на Nissan Europe. “Днес се радвам да потвърдя, че QASHQAI е и един от най-безопасните автомобили на пазара.”