Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Някои от Даймлер не одобряват покупката на Браун

Някои от Даймлер не одобряват покупката на Браун

41
0

Представител на управителния съвет на Даймлер е разкритикувал решението да се купува тимът на Браун GP. В понеделник изпълнителният директор на концерна Дитер Цетше съобщи, че Мерцедес купуват тима на Браун GP, както и че Макларън постепенно ще си получат дела от 40 %.

Ерих Клем, който е председател на работническия съвет в немския концерн, коментира, че „излизането от отношенията Макларън-Мерцедес бе шанс напълно да напуснем този скъп и противоречив цирк … Не можем да разберем защо бордът от директори започна нов проект във Формула 1.

Във фабриката всеки цент се премисля на три пъти. Служителите усещат финансовата криза с по-къс работен ден и по-ниски доходи… В тези икономически трудни времена компанията би трябвало да инвестира в по-добрия маркетинг на истинските си коли.“

Говори се, че изкупуването на Браун GP е струвало на Даимлер около 200 милиона паунда, но същевременно се предполага, че Мерцедес планират до 2011 година да започнат да управляват отбора си с годишен бюджет от 50 млн. евро.