Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма наказание за Хамилтън заради инцидента с Буеми

Няма наказание за Хамилтън заради инцидента с Буеми

70
0

Победителят в днешната квалификация – Люис Хамилтън няма да получи наказание заради инцидента си със Себастиен Буеми, в който той излезе от бокса и пресече пътя на пилота на Торо Росо, който идваше със състезателно темпо и бе принуден да изпусне завоя, за да избегне сблъсък.

Иначе Хамилтън успя да спечели сесията в последните секунди, давайки най-добро време и в трите сектора на Монца.

„Беше много близка сесия. Колата бе наистина добра и аз имах възможността да събера обиколката по-най-добрия начин.

Преди началото на уикенда не очаквахме да сме толкова бързи, но сега аз съм в най-добрата позиция да се възползвам от старта и да вляза чисто в първия завой. Фантастично е, че Адриян ще стартира до мен утре. И двамата искаме да направим чист старт и да се насладим на състезанието“, каза Хамилтън.

Съотборникът му в Макларън – Хейки Ковалайнен, пък даде 4-то време днес.

„Първата позиция би била по-добра за мен, но съм доволен и от тази позиция. Утре ще видим каква е стратегията на всички. Мисля, че ще бъдем силни. В добра форма сме, имаме солидна кола и се надяваме да сме доста конкурентни утре.

Бях бърз през целия уикенд и всъщност разбрах, че колата работи по-добре с повече гориво, което е още един позитив за състезанието. Целта ми за утре е да спечеля състезанието и мисля, че това е реалистична цел“, обясни финландецът.

А ето и какво каза тим-шефът на Макларън  – Мартин Уитмарш, след края на квалификацията:

„Това може би звучи като клише във Ф1, но е чиста истина – целият ни отбор свърши фантастична работа днес. Но колкото и да сме доволни от представянето си днес, утре всичко може да се случи и затова ние никога не подценяваме позицията си. Въпреки това чакаме с нетърпение страхотната италианска Гран при на тази магическа писта и със сигурност очакваме да изиграем високо конкурентна роля в нея.“