Начало Автомобили Nokian Tyres с нова визия и стратегията за разрастване

Nokian Tyres с нова визия и стратегията за разрастване

64
0
Nokian Tyres

Mарката Nokian Tyres на „най-северния“ производител на гуми в света, винаги се е асоциирала с високо качество и безопасност, които също ще присъстват в реновираната визия. Компанията е сред лидерите в устойчивото развитие в своята индустрия, чиято обновена визия демонстрира по-силно от всякога скандинавските ценности, грижовното и отговорно поведение към живота.

“Като скандинавка компания, грижата за хората и околната среда е основна ценност за нас. Ние искаме да сме първия избор на взискателните потребители – тези, които търсят пълно вътрешно спокойствие, като избират най-модерните технологии и безопасността и същевременно подкрепят марки, които поемат отговорност за планетата и нейното бъдеще“, каза Хил Корхохен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres. 

Новата визия подкрепя глобалното разрастване

Обновената визия цели да направи Nokian Tyres по-атрактивен избор, особено на пазарите, на които се разраства, каквито са Северна Америка и Централна Европа, където компанията търси печеливш растеж и извън традиционния пазар на зимни гуми.

“Nokian Tyres е много силен играч, особено в зимните гуми и възнамеряваме да останем такива и в бъдеще. Нашите корени на скандинавски производител на гуми и пионер в преодоляването на предизвикателните условия на пътя ни позволяват да се разширим и в други сегменти като летните и всесезонни гуми. Новата визия набляга на пълното вътрешно спокойствие и в този смисъл отговаря на идеята ни за разрастване и в другите сегменти“, добави Корхонен. 

Модерна визия на марката, която чества дългата история на Nokian Tyres

Преработената визия е вдъхновена от семплата естетика на скандинавския дизайн. Картините излъчват спокойствие и наблягат на меките, натурални тонове, а цветовата палитра ще продължи да включва и познатото брезово зелено. Основният повтарящ се графичен елемент е кръгла форма, базирана на истинска автомобилна гума. 

„По повод на 120-та годишнина на компанията, решихме да използваме за вдъхновение на новия графичен дизайн оригиналните шрифтове от 19-ти век“, обяснява Анти-Юси Тахтинен, вицепрезидент „Маркетинг и комуникации“. Вижте видеото за новия шрифт.

Новият образ на марката Nokian Tyres ще бъде плавно представен през пролетта на 2018 г. Може да научите повече на уебсайта на компанията по време на пролетната кампания, която стартира през март.