Начало Video Nokian Tyres изгражда високоскоростна овална писта

Nokian Tyres изгражда високоскоростна овална писта

255
0

Nokian Tyres изгражда високоскоростна овална писта в Испания. Трасето ще позволява целогодишно тестване гамата на производителя на гуми. Проектът за изпитателен център е инвестиция, възлизаща на 60 милиона евро. Обектът с площ от 300 хектара се намира в Санта Крус де ла Сарса. Това е малък град на около час път с кола южно от испанската столица Мадрид.

Овалната писта е част от няколко различни трасета. Строежът върви по график въпреки силните валежи в Испания след Великден.

Може би най-впечатляваща в проекта е овалната писта

Тя е над 7 километра дълга и започва да придобива форма, докато специализиран в изграждането на подобни конфигурации екип от Германия работи върху топографията и горните слоеве на трасето.

„Тестовият център в Испания е най-голямата единична инвестиция свързана с тестване, която компанията е правила през цялата си история. Центърът ще подобри шансовете ни да произвеждаме съвместими продукти за пазарите в растеж, съобразно стратегия ни. Той също така ще подкрепи работата ни по отношение на научноизследователската и развойна дейност за всички наши продукти“, обясни вицепрезидентът „Технологии“ в Nokian Tyres Юха Пирхонен.

Основният фокус в работата на компанията понастоящем е върху летните и всесезонни гуми, както и върху моделите с високоскоростен индекс. Този тип продукти са с особено голямо търсене в развиващите се за Nokian Tyres пазари в Централна и Източна Европа. Потреблението е сериозно и в Северна Америка, където компанията скоро ще открие нова фабрика. В центъра ще се работи и по безопасността на всеки продукт.

По-голямата част от подготвителните работи за над 10 тестови писти на новия тестови център вече са завършени. Горните слоеве на почвата са отстранени и машините са отворили работните площадки за пистите. Следващата фаза е внимателно полагане на слоеве асфалт, които за повечето трасета ще бъдат завършени през 2020 г.

Строителните работи на овалната писта са най-напреднали. Изграждането на южната крива и наземните работи са готови. Следва деликатната работа по поставяне на профили и полагане на първите слоеве асфалт. След като бъде завършена, овалната писта ще позволява да се тестват гуми със скорост до 300 км/ч.

Новата локация за тестове ще е трета поред за Nokian Tyres

Вече съществуващата мрежа за изпитания на гуми на компанията се състои от 700-хектаровия център в Ивало, Финландия. Там се провеждат изпитания на зимните продукти на компанията.