Начало Автомобили Nokian Tyres в топ 10% на най-устойчивите компании в света

Nokian Tyres в топ 10% на най-устойчивите компании в света

81
0
Nokian Tyres, гуми, път, автомобили
снимка: Nokian Tyres

Компанията Nokian Tyres бе включена в Световния индекс за устойчиво развитие на на Dow Jones (DJSI World sustainability index) за трета поредна година. Компанията беше избрана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие (DJSI Europe index). По 20 от общо 21 критерия за оценката за 2019 г. компанията е поставена по-високо от средното за сектора на автомобилните компоненти ниво в глобален мащаб.

„Горди сме, че сме част от водещите 10 процента на най-устойчивите компании в света. Устойчивостта е в основата на нашия бизнес и на бранда Nokian Tyres. Гордеем се с признанието и целият ни глобален екип продължава да се стреми към целите, които сме си поставили в работата ни по отношение на устойчивостта“, сподели президентът и главен изпълнителен директор на компанията Хилле Корхонен.

Nokian Tyres непрестанно работи за по-добра корпоративна устойчивост по отношение на продуктите и различните работни процеси

През май 2018 г. компанията се присъедини към инициативата Science Based Targets, която се стреми да постигне целите на Парижкото споразумение.

Целта да бъдат намалени емисиите на въглероден диоксид от гумите е изпълнена чрез намаление на съпротивлението при търкаляне със средно 7% (в сравнение с показателите през 2013), много преди заложения срок. Стремежът на тази решителна дейност е да подобри екосъобразността на продуктите без да бъде нарушена безопасността.

„Новата ни фабрика в САЩ е още едно доказателство за устойчивост. Безопасност на работното място и екологичност бяха основни приоритети още във фазата на изграждане“, казва Корхонен.

Nokian Tyres продължава да работи над корпоративната си устойчивост. Желанието на компанията е да бъде пример за цялата индустрия и да спомогне за създаване на добавена стойност за хората, икономиката и околната среда.

Индексът за устойчивост на Dow Jones (The Dow Jones Sustainability Index, DJSI) е годишна оценка за устойчивост на големи публично търгувани компании. Прави се от швейцарската организация RobecoSAM. За инвеститорите това e значима, цялостна корпоративна оценка на устойчивостта на една компания. RobecoSAM оценява корпоративната устойчивост по финансови, социални и екологични критерии. През 2019 г. RobecoSAM покани над 3500 от най-големите публично търгувани компании да вземат участие в оценката за устойчивост.