Начало Избрани Норис: Андреа е една от най-съществените част от този екип

Норис: Андреа е една от най-съществените част от този екип

99
0
Оскар Пиастри, Андреа Стела, Ландо Норис
Оскар Пиастри, Андреа Стела и Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис похвали шефът на Макларън Андреа Стела. Според него, италианецът е една от „най-съществените части от екипа“ и успява да се справи много добре при вземането на важни решения.

Макларън се намира в изключителна форма през последните месеци. Отборът от Уокинг има сериозен шанс да спечели шампионата при конструкторите за първи път от сезон 1998 насам. Същевременно Норис продължава да топи изоставането си от Макс Верстапен в шампионата при пилотите

Макларън все по-често попада в ситуации, в които трябва да взема трудни стратегически решения, за да увеличи максимално шансовете си за успех. Тимът започна използването на отборни заповеди в някои ситуации. Тогава Оскар Пиастри трябва да пусне Норис пред себе си и да му позволи да спечели повече точки. Разбира се, това не важи, ако двамата пилоти да далеч един от друг.

По време на уикенда в Азербайджан Норис сподели мислите си за това как Стела се справя със сложните разговори около отборните заповеди. Британецът похвали работата на италианеца и каза, че той взима правилните решения.

„Много, много добре. Вероятно не бих поискал някой друг да има неговата работа и да взема такива решения“, сподели Норис.

„Андреа е една от най-съществените част от този екип. От всички хора, които познавам и с които съм работил, той доказва, че е един истински лидер. Андреа има голяма роля за поддържането на духа и мотивацията на отбора и има основно заслуга до превръщането на отбора в това, което е днес. Смятам, че сме близо до това да бъдем най-добрият отбор в F1 в момента“, добави пилотът на Макларън.

Норис обясни, че работните му отношения със Стела се основават на взаимно уважение и открита комуникация.

„Имам голямо доверие в него и просто работим добре. Винаги има добри моменти, конструктивни и критични моменти. Всичко това просто ни кара да работим по-добре като екип. Мисля, че най-важното нещо, което имаме, е честността помежду ни“, каза още Норис.

Норис подчерта, че откритият диалог позволява да се преодолеят всякакви различия в мненията. Така се гарантира, че решенията се вземат в най-добрия интерес на Макларън

„Когато аз съм съгласен или не съм съгласен или когато той е съгласен или не е съгласен, ние си го казваме един на друг и стигаме до най-доброто решение“, каза Норис. „Много съм доволен от начина, по Стела който работи и от това как иска да разбере нещата. Той е интелигентен човек, но също така е и с дух на състезател.“

„Той знае как се правят състезания и е работил с много невероятни пилоти в миналото. Стела познава и манталитета на пилотите и как всеки пилот просто иска да излезе и да спечели и да не слуша какво казват хората, но и да знае, че в същото време трябва. Не бих могъл да искам по-добър тимшеф от него“, каза още Норис.

Норис също така изрази задоволство от начина, по който работи Макларън в момента и призна, че не е искал тимът да използва отборни заповеди в началата фаза на сезона.

„Не съм загубил нито една точка. Това е все едно да кажеш, че от първия кръг Оскар трябва да ме пропуска пред себе си. няма смисъл.“

Норис, изостава от Макс Верстапен с 52 точки в класирането при пилотите шест състезания преди края. Той обаче смятам, че в борбата за титлата участват още Шарл Льоклер и Пиастри.

„От дълго време съм най-близо, но и други пилоти все още могат да спечелят шампионата, не само аз“, каза Норис.

„Ние все още се борим за себе си – Оскар се бори за себе си, Шарл [Льоклер] се бори за себе си. Не съществува друго.“

„Не можеш да кажеш, че точно в това състезание правилата трябва да се променят. Това няма смисъл. Много съм доволен от начина, по който работим като отбор, както и от посоката, в която вървим“, заключи Ландо Норис.