Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Беше страхотно, но няма да се отнасям!

Норис: Беше страхотно, но няма да се отнасям!

1741
0
Ландо Норис
снимка: Макларън

Ландо Норис направи страхотно представяне в дебютната си квалификация във Формула 1. Британският пилот на Макларън стигна топ 10 и даде осмо време на пистата Албърт парк в Австралия. Резултатът бележи първото класиране на отбора в Q3 от Монако през 2018 г., както и най-предна стартова позиция от Гран при на Австралия през 2014-а.

„Беше страхотно, но няма да се отнасям!”, заяви Норис

„Бях много нервен в началото на сесията – беше първата ми квалификация, никога не бях участвал в подобно нещо. Но се справих и обиколките се получиха, а отборът бе фантастичен. Целта ни бе да стигнем Q2, а се получи още по-добре. Състезанието ще е дълго и сложно и върху това трябва да се концентрирам сега. Надявам се да спя добре.”

Съотборникът му в Макларън Карлос Сайнц е чак на девета редица – 18-и.

„Имах безумно лош късмет. Бях в чудесна обиколка, когато попаднах на Роберт Кубица, чийто Уилямс бе със спукана гума. Беше по средата на пистата в последния сектор – на 14-и завой. Не можах да го избегна и изгубих четири десети. Оказах се на грешното място в неточния момент”, обясни испанецът.

Другите двама дебютанти – Алекс Албон и Джордж Ръсел – се класираха пред съотборниците си в квалификацията

Албон стигна и Q2.

Алекс Албон
снимка: Чарлс Коутс/Ред Бул Контент Пуул

„Квалификацията ми започна добре. Чак в нея открих добър ритъм, отне ми доста време, но след като веднъж го постигнеш, увереността се покачва. Малко съм разочарован, че не стигнах до Q3, в средата на колоната разликите са страшно малки и не можеш да си позволиш и минимален пропуск! Доволен съм от обиколката си, но пък десета или десета и половина по-добро време можеше да ме изведе до Q3”, каза състезателят на Торо Росо, който ще е 13-и на стартовата решетка.

Съекипникът му Данил Квят се оказа в трафик зад Себастиан Фетел, когато пилотът на Ферари излезе от трасето в края на Q2.

„Изобщо не го обвинявам, но загубих време там. Уикендът бе перфектен до квалификацията. Трябва да останем оптимисти, тъй като има какво още да извлечем от колата”, допълни руснакът.

Джордж Ръсел
снимка: Уилямс

Ръсел и Кубица останаха в дъното на таблицата, но британецът бе пред съотборника си

„Направих три чисти тура и съм доволен от собственото си представяне, но ние сме отбор и искаме да сме по-напред. Заедно с инженерите извлякохме всичко от автомобила, с който разполагаме”, каза Ръсел.

Кубица се извини на Уилямс за грешката си, при която спука гума.