Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Губим в завоите, заяви Фетел

Губим в завоите, заяви Фетел

2867
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Себастиан Фетел остана трети в квалификацията за Гран при на Австралия и след това повтори изявлението си, направено в петък след свободните тренировки, че автомобилът му не върви като в предсезонните тестове.

„Вчерашният ден бе труден за нас, сложен. Днес усещането бе малко по-добро, но няма кой знае колко време, за да опитваме различни неща”, обясни Фетел

„Особено в квалификация не може да променяш много болида. Поне разбираш по-добре къде губиш или къде усещаш дискомфорт. Определено можем да извлечем още от колата, но днес имаше разлика, която бе изненадваща. Сега обаче ще се съсредоточим върху утрешния ден.”

„Със сигурност съм изненадан – според мен всички са, вероятно дори те самите (Мерцедес – б.а.). Все още смятам, че имаме страхотен автомобил. Тук (в сравнение с тестовете) температурата на въздуха е с 10-15 градуса по-висока, на пистата също, трасето е друго, изобщо условията са различни. Не смятам, че скоростта ни на правите е проблем, губим в завоите. Досега изглежда като че ли грижите ни са най-вече в ниско- и средноскоростните секции, което също говори за силен като цяло автомобил. Още не съм постигнал нужния баланс.”

Шарл Льоклер бе пети в квалификацията, като в Q1 записа най-доброто време

„Не съм доволен от себе си. Не се справих в Q3. Q1 и Q2 бяха положителни за мен. Първата серия в Q3 също бе прилична, но при втория бърз тур допуснах грешка – блокирах колелата в първи завой, не беше гладка обиколка. Жалко, тъй като топ 3 определено бе постижим резултат”, каза той.