Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Битката между Макларън и Ферари е полезна и за двата отбора

Норис: Битката между Макларън и Ферари е полезна и за двата отбора

819
0
Ландо Норис, Карлос Сайнц и Антонио Джовинаци
Ландо Норис, Карлос Сайнц и Антонио Джовинаци, снимка Макларън

Ландо Норис се надява борбата между Макларън и Ферари да помогне в бъдеще и на двата отбора. Легендарните екипи се надяват новите разпоредби през 2022 да ги доближат до лидерите в колоната. Британците водиха епична битка с италианските си съперници през целия сезон. В крайна сметка Скудерията надделя над тима от Уокинг.

Докато Мерцедес и Ред Бул оспорваха кой ще вземе титлата, Ферари и Макларън направиха крачка напред в своето представяне.

Макларън отбелязаха двоен успех в Гран при на Италия. Тогава претендентите за титлата се удариха, което изчисти пътя на Даниел Рикардо и Ландо Норис. Това бе единствената двойна победа през цялата кампания в F1. Норис водеше през по- голямата част от надпреварата в Русия, но преваляване на дъжд обърка сметките на младия британец.

Междувременно Ферари записаха 5 подиума и два полпозишъна. Въпреки че не успяха да запишат триумф, отборът от Маранело победи историческия си съперник с 47.5 точки. Според двата екипа това им е помогнало да направят крачка напред в тяхното развитие.

„Бих казал, че ни помогна доста. Битката между Макларън и Ферари е полезна и за двата отбора. Те ни държат на пръсти, карат ни да натискаме до краен предел. Опитваме се да намерим всяка хилядна по време на всяка една обиколка“, сподели Норис.

„Понякога е лесно да се успокоите, и да се отклоните от целта, особено ако около вас няма други коли. Има начини да попаднем в този капан. Мисля, това беше добре за нас. Същото се отнася и за Ферари- годината не бе лесна за тях и имаха трудни моменти. Така че това е от полза за всички“.

„По-близо сме до челото на колоната и имаме добър аванс пред останалите, с изключение на Ферари. Беше много добър сезон не само по отношение на точките, а и по това как работихме заедно като отбор. Според мен сме в по-добра позиция през следващата година. Надявам се да се състезавам с момчетата пред мен. Искам да запиша първи успех в моята кариера“, завърши Ландо Норис.

Макларън и Ферари се надяват да се възползват от новите технически разпоредби.  Целта им е да направят стъпка напред, която да ги доближи до водещите отбори.

Спортният директор Лоран Мекис също смята, че битката с британците е помогнала на екипа да работи върху операциите и изпълнението на  състезанията.

„Съсредоточихме се върху това какво можем да използваме тази година. Целта ни бе да станем по-дръзки и да се развиваме като състезателен отбор“, каза Мекис.

“ Борим се срещу страхотен тим. Тази година имаха фантастични моменти. Спечелиха на Монца и бяха много близо да повторят това и в Сочи. Те са много, много конкурентни и са в отлична динамика“.

„Това бе хубаво предизвикателство. При него трябваше да се правят по-малко грешки. Трябва да съберете повече от тези малки детайли, ако искате да ги победите“, обобщи Лоран Мекис.