Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Целта ни за Баку е ясна- да се борим за победата

Норис: Целта ни за Баку е ясна- да се борим за победата

1155
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис сподели какво очаква от предстоящата надпревара в Баку. Пилотът на Макларън си е поставил за цел да се бори за победата и да остави зад гърба си случилото се на Монца. Норис също така вярва, че неговият отбор има шанс да се пребори за титлите при пилоти и конструктори.

Норис се намира в много силна форма от началото на втората половина на сезон 2024 в F1. 24-годишният пилот спечели Гран при на Нидерландия и се пребори с Макс Верстапен. Това беше втори успех за него в кариерата му, с който той намали изоставането си от върха.

Седмица по-късно Норис спечели квалификацията в Италия. За нещастие, състезателят на Макларън отново не беше много убедителен на старта и загуби позиция от Оскар Пиастри. С напредване на състезанието той се движеше втори, преди да бъде изпреварен от колегите си от Ферари. В крайна сметка Норис финишира трети на Монца, след като стратегията му с две спирания се оказа не толкова добра спрямо тази на Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари спря само веднъж и в крайна сметка спечели състезанието

Този уикенд Норис се насочва към Баку. Британецът няма големи успехи на уличната писта в Баку. Най-доброто му постижение до този момент е пето място, записано през 2021 г. Миналия сезон той остана девети в надпреварата, тъй като не разполагаше с толкова силен автомобил. Сега обаче той има всички шансове да се бори за местата на подиума.

„Беше страхотно да завършим последното европейско състезание на подиума в 12-та поредна Гран при. Заедно с инженерите прегледахме представянето ни в Монца и намерихме начини да се справим по-добре както от моя страна, така и като отбор“, сподели Норис.

„Целта ни за Баку е ясна- да се борим за победата. Имам пълна вяра в отбора, че ще продължи да работи и да се подобрява. Сега, когато и двата шампионата са на масата, сме по-решени от всякога. Гордея се с отбора и нямам търпение да видя какво можем да направим този уикенд“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри не спечели точки в миналогодишния старт в Баку. Този уикенд австралиецът също има сериозни очаквания и иска да се бори за победата.

„С нетърпение очаквам да се върна в Баку. От няколко месеца не сме били на улична писта. Баку винаги предлага интересни състезания и възможности за изпреварвания. Оптимист съм за това, което можем да направим с автомобила, с който разполагаме. Подобренията работят добре и е ясно, че сме конкурентоспособни на всички видове писти“, каза Пиастри.

„Миналата седмица се върнах в централата, за да се подготвя за този двоен уикенд. Работих с моите инженери, за да видя как можем да се справим по-добре. Във всяко състезание си осигуряваме много точки и се надявам, че този уикенд няма да бъде по-различен“, добави пилотът на Макларън.