Начало Избрани Норис: Даниел предпочита по-стабилен автомобил, който има малко повече недозавиване

Норис: Даниел предпочита по-стабилен автомобил, който има малко повече недозавиване

1290
0
Ландо Норис и Даниел Рикиардо, Макларън
Ландо Норис и Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Ландо Норис се опитва да разбере причината за проблемите на Даниел Рикиардо в Макларън. Британецът е на мнение, че това се дължи на сложността на новото поколение болиди и трудностите с адаптацията на австралиеца към болида МCL36.

След началото на сезон 2022 в F1, Рикиардо така и не подобри темпото си спрямо това на Норис. До момента австралийският състезател има актив от 17 точки и е завършвал само четири пъти в зоната на точките. Освен това редовно е изпреварван от по-младия си съотборник, с изключение на състезанията в Испания и Канада.

Независимо от условията или разположението на пистата, страданията на Рикиардо продължават. Преди около два месеца изпълнителният директор Зак Браун заяви, че австралиеца все още не отговаря на очакванията на Макларън. Въпреки всички спекулации относно бъдещето си, Рикиардо заяви, че остава в Макларън до края на сезон 2023.

Междувременно Норис има няколко предположения за това защо неговата част от гаража се представя по-добре.

„В началото на сезона вероятно имах по-големи трудности със стила си на каране, отколкото Даниел по време на първите няколко теста. Струва ме се, че трябваше да се адаптирам доста повече“, каза Норис пред Formula1.com.

Някои от моите чувства не си приличат с неговите. Също така управляваме болидите си по различен начин.“

„Нямам нищо против нестабилността на автомобила и мога да натискам повече предните колела. Даниел предпочита по-стабилен автомобил, който има малко повече недозавиване.“

Норис каза, че уникалните характеристики на колите на Макларън добри умения за адаптиране, което може да се окаже проблем за някои състезатели. Това важи най-вече за новия болид MCL36, който е с граунд ефект.

Имам чувството, че нашият автомобил е труден за управление“,  призна Норис.

Знаете ли, че дори Карлос [Сайнц] казваше, че болидът има доста специфични и уникални характеристики.“

„Някои от стиловете на шофиране, от които се нуждаете, не са тези, които научавате в детството си. Затова трябва да се адаптирате повече от необходимото.“

Особено тази година автомобилът е много различен, тъй като някои от качествата от миналата година изчезнаха. Ние въведохме други характеристики, заради които трябваше да променя стила си на каране.“

В същото време трябваше да свикна с колата. Познавам този автомобил отвътре не само защото съм в  Макларън от четири години“, допълни Ландо Норис.