Начало Избрани Норис е бил на обезболяващи по време на Гран при на САЩ

Норис е бил на обезболяващи по време на Гран при на САЩ

822
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис е бил на обезболяващи по време на състезанието в САЩ. Пилотът на Макларън не бе никак доволен от състоянието на настилката на пистата в Тексас.

Норис финишира на шеста позиция в Гран при на САЩ 2022. След края на състезанието британецът призна, че е бил „надрусан с хапчета против главоболие“ заради неравностите на пистата край Остин.

„Много се борих с това този уикенд. Виждал ли си колко силно се удряше главата ми? Имам вътрешни синини или нещо подобно, което наистина не е приятно“, каза Норис.

Норис не е сигурен дали автомобилът на Макларън се движи по-грубо от другите автомобили.

„Не знам дали това е по-добре за нас или по-зле. Но честно казано доста се борих с автомобила по време на състезанието.“

„Когато взех таблетките нямаше толкова голяма разлика. Честно казано продължавам да изпитвам затруднения с болида, особено на по-неравни трасета.“

Неравностите на пистата Circuit of the Americas са проблем от няколко години. Миналата седмица собствениците на пистата направиха поредните подобрения по повърхността на трасето преди завръщането на F1. В началото на годината трасето бе частично преасфалтирано заради оплакванията на пилотите от MotoGP.

Според Норис, по-твърдите автомобили за сезон 2022 само са задълбочили проблема с бабуните по трасето в Тексас.

„Някои участъци бяха по-малко неравни, така че съм много щастлив, че организаторите направиха тези промени.“

„Но честно казано само половината от трасето беше преасфалтирана и бе малко по-приятна за каране. Въпреки това не е толкова добра, колкото трябва да бъде, особено в тези автомобили. Мисля, че миналата година нямаше да се оплакваме. С тазгодишните автомобили се оплакваме от всичко“, добави пилотът на Макларън.

„Необходимо е да се извърши още работа, за да се подобри още повърхността на пистата  за следващата година. Половината от нея беше ремонтирана преди началото на уикенда. Честно казано съм доволен съм от това. От друга страна участъците, които не бяха оправени отново ни създаваха главоболия. Ако просто отидете и се разходите по пистата, ще видите, че ние буквално разкъсваме трасето. Тук има огромни пропуски и дупки. Това не е стандартът, който трябва да бъде за F1.“

Норис коментира и представянето си в Гран при на САЩ 2022.

„Добро състезание! Такива надпревари са по-приятни в сравнение с тези, в които сте сами, въпреки че са много по-трудни. Беше много приятно, особено битката с Фернандо. Стартът ми беше труден, тъй като попаднах зад инцидент в по-предната част на полето. В средата на състезанието получихме и повреда. Заради това съм много щастлив, че завършихме на 6-то място. Пристигнахме с най-добрия възможен резултат и взехме няколко прилични точки“, заяви пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо отново се бореше с автомобила на Макларън и финишира едва 16-ти.

„Надявах се, че неделният ден ще бъде по-добър. Наистина си мислех, че след квалификацията можем да покажем малко повече, но просто състезанието беше наистина трудно. Още в началото разбрах, че ще бъде сложно. За съжаление просто нямахме нужното сцепление. Не можех да натискам автомобила. Виждах какво правят другите около мен, така че беше просто  една тежка борба“, сподели Рикиардо.

„Ще се опитаме да намерим начин да подобрим представянето си. Очевидно дни като този са доста болезнени, за да се опитаме да се справим с тях и да ги разберем, тъй като положихме много усилия, но не бяхме възнаградени. Ще продължим да натискаме до края на сезона“, допълни пилотът на Макларън.