Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Ферари определено е малко по-напред

Норис: Ферари определено е малко по-напред

2630
0
Ландо Норис, Макларън F1
снимка: Макларън

Ландо Норис оправда казаното от Шарл Льоклер, че е по даването на прогнози, заявявайки след петъчните тренировки в Канада, че Ферари е малко по-напред спрямо Макларън като представяне. Британският пилот на Макларън бе най-бърз в първата сесия и 20-ти във втората в крайно променливите условия на пистата в Монреал. Почти никой не обърна внимание на времената, тъй като повечето пилоти посочиха, че условията на трасето бяха различни при всяко излизане.

„Карането никога не е достатъчно, но научихме доста неща… Не и на сухо обаче. Честно казано, на суха писта не научихме нищо ново. Мисля, че всъщност в този отрязък карахме най-малко. Това не е най-добрият възможен вариант. На мокро обаче сме в доста прилична позиция“, коментира Норис.

„В момента като че ли малко изоставаме. Ферари определено е малко по-напред“, каза още Норис

„Не знам къде точно се намираме в момента, защото условията бяха толкова променливи. Никаква представа нямам. Толкова променливо време означава сложна програма. Петъкът бе труден за всички. Ще се потрудим преди последната тренировка и квалификацията, за да видим към какво може да се прицелим“, допълни Норис.

Оскар Пиастри не се нае да прогнозира позицията на Макларън спрямо съперниците.

„Мисля, че изглеждаме добре, но е трудно да се прецени като се има предвид, че не изпълнихме точно програмата, която искахме. Но пък положението бе еднакво за всички. Темпото и времената ни с интермедии във втората сесия изглеждаха солидни. Но според мен уикендът ще е хаотичен“, сподели австралиецът, който бе 16-ти в подреждането.

Според шефа на Макларън в F1 Андреа Стела отборите може вече да са научили най-ценната информация за уикенда

„Заради дъжда не събрахме кой знае какви данни относно поведението на гумите, настройките на колата или дори позицията ни спрямо съперниците. Възможно е вече да сме научили най-ценното, защото условията може да останат такива и през останалата част от уикенда. Поне успяхме да караме и да предложим нещо на феновете, дошли да ни гледат“, коментира Стела.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)