Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Колата за сигурност в Маями ми помогна, тук ми попречи

Норис: Колата за сигурност в Маями ми помогна, тук ми попречи

1666
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис финишира втори в Гран при на Канада, през част от която изглеждаше като че ли може дори да спечели. Британският пилот на Макларън призна след финала, че нещата понякога се получават, а друг път не, тъй като сейфти карът му помогна да спечели първата си победа във Формула 1, а на пистата в Монреал му отне шанса за успех.

„Честно казано, чувството при мен е, че направих добро състезание от старта до финала. Първите два стинта бяха много силни. Имах страхотно темпо, след това колата за сигурност ме спря. В Маями ми помогна, тук ми попречи“, засмя се Норис

„Но наистина мисля, че надпреварата бе кажи-речи перфектна от моя страна. Просто не ми стигна малко късмет. Беше страхотно забавление. В болида е адски стресиращо при подобни условия, но положението е едно и също за всички. Едновременно натоварващо и интересно“, продължи Норис.

„В първия стинт бях напред с колко? 10, 12 секунди? Дърпах напред с 2-3 секунди на обиколка. Всичко вървеше прекрасно, но това е Монреал, където постоянно нещо се случва. Макс [Верстапен] направи добро състезание, не допусна грешки. Доволен съм от второто място. Взехме чудесни точки за отбора и направихме добър като цяло уикенд. Няма от какво да се оплаквам. Това са състезанията. Направих силна надпревара, колата бе страхотна през целия уикенд – благодаря на отбора. Близо сме. Прекрасно е, че отново сме близо (до челото) и на подиума. Ще продължим да се борим“, каза още Норис.

Шефът на Макларън в F1 Андреа Стела бе убеден, че са можели да спечелят. И той обаче посочи намесата на колата за сигурност

„В Маями се получи, тук колата за сигурност не помогна. Но все пак сме оптимисти от този резултат. Взехме много добри точки. Пилотите ни направиха изключително чисто състезание в крайно трудни условия“, сподели Стела.

Оскар Пиастри финишира пети на пистата „Жил Вилньов“.

„Изпитвам известно разочарование. Не знам дали резултатът можеше да е различен, но има няколко неща, които можехме да направим по различен начин – и от моя страна, и от тази на отбора. Ще анализираме всичко. Дребни неща са. Комуникация тук-там. Изчистване на нещата по отношение на общуването“, каза австралийският пилот на Макларън.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)