Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис много доволен от скоростта на Макларън в Бахрейн

Норис много доволен от скоростта на Макларън в Бахрейн

1318
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис изрази задоволството си от силното темпо на болида на Макларън по време на Гран при на Бахрейн. Младият британец направи страхотно състезание, като завърши 6-и и беше най-добрият извън пилотите на водещите 3 тима. Той дори остави един от тях зад себе си – Пиер Гасли, и донесе първи точки за тима на Макларън за сезона.

„Много съм щастлив и доволен да запиша първите ми точки и първите за Макларън след здравата работа на тима през зимата, обясни Норис. – Направих добър първоначален старт, но след това имах малко превъртане на колелата. Бях блокиран в завой 1, като останах от външната страна. След това се сблъсках с друг автомобил. Излетях в чакъла и загубих доста места.

Но темпото ми след това беше наистина силно. Настигнах тези пред мен много бързо. Малко ми беше трудно да изпреварвам, тъй като всички имаха DRS. Но когато някой пред мен останеше без DRS, го минавах. В края имах малко трудности с последния комплект от гуми, но успях да остана пред Кими.“

Доста разочарован от състезанието си обаче беше другият пилот на тима Карлос Сайнц.

След сблъсък с Макс Верстапен в битка за 5-ото място испанецът спука гума. След което остана последен, а в хода на надпреварата имаше и проблеми със скоростната кутия. В крайна сметка той не завърши състезанието.

„Много съм разочарован от това как се развиха нещата, заяви Сайнц. – Направих страхотен старт и имах много скорост в първите обиколки. Вървях с темпото на първите 5 коли. Опитах маневра срещу колата на Ред Бул от външната страна, но бях ударен. След което спуках гума, а след това трябваше да не завърша поради друга причина.“