Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Мразя факта, че съм в тази позиция. Не взимам правилните решения

Норис: Мразя факта, че съм в тази позиция. Не взимам правилните решения

4119
0
Ландо Норис, Макларън F1
снимка: Макларън

Ландо Норис бе очевидно разочарован след финала на Гран при на Великобритания, в която завърши трети. Той обвини и себе си, и отбора за някои от решенията, взети по време на състезанието, в което в определена част водеше със страхотно темпо.

„Аз не взимам правилните решения. Укорявам себе си за това днес. Мразя факта, че съм в тази позиция и че сега казвам някакви извинения за това, че не съм свършил достатъчно добра работа. Същевременно все пак съм щастлив и се наслаждавам на състезанията“, коментира Норис

„Мисля, че въпреки всичко направихме и много правилни неща, имаше много позитиви. Точно тук обаче, на Силвърстоун ми се искаше всичко да мине перфектно. Днес не стана така, но догодина ще се върна по-силен и ще опитам пак.“

„Поздравления за Люис [Хамилтън]. Това решение в края имаше голямо значение, а той просто свърши по-добра работа, така че шапка им свалям – на него и на Мерцедес, те го заслужиха. Беше трудно, но и прекрасно. Беше истинско забавление да се борим с тези момчета в определено сложни условия. Постоянно се движехме на ръба. Рискуваш толкова много неща, но днес имаше малко прекалено много разочарования. Смятам, че като отбор не се справихме съвсем добре. Все пак е хубаво да съм на подиума тук“, каза още Норис.

Оскар Пиастри финишира четвърти с втория Макларън. Той също демонстрира страхотна скорост в променливите условия на пистата Силвърстоун, но едно стратегическо решение го върна назад в колоната.

Австралиецът обаче не критикува отбора си, а каза, че заедно са стигнали до това решение

„Подобно нещо по време на състезание е може би най-трудното, което трябва да се вземе в автомобилния спорт. Имаш две коли, които вървят първи и втори, на половин секунда един от друг и вали. Не мисля, че може да стане по-сложно. Да, някои неща трябва да ревизираме. Може би да спрем и двамата едновременно щеше да е по-добро решение – ретроспекцията е чудесно нещо“, посочи Пиастри.

„Малко е болезнено, разбира се. В момента, в който подминах входа на питлейна, разбрах, че решението беше грешно. Последните няколко завоя бяха особено трудни. Знаех, че ще вали още. Виждах, че болидите пред мен вече бяха използвали интермедиите си и все още бях оптимист в онзи момент. След това се сблъсках със същото като всички останали. Постарахме се да дадем най-доброто от себе си“, добави Пиастри.