Начало Избрани Норис: Не съм тук, за да се моля на някого да ме...

Норис: Не съм тук, за да се моля на някого да ме пуска

3691
0
Ландо Норис, Оскар Пиастри
Ландо Норис и Оскар Пиастри; снимка: Макларън

Въпросът със статута на пилотите в Макларън бе зададен от почти всеки наблюдател и коментатор по време и след Гран при на Италия. От отбора отказват еднозначно да посочат Ландо Норис за №1 и да накарат Оскар Пиастри да му помага в битката срещу Макс Верстапен. След финала на пистата Монца Норис каза, че на старта там е трябвало да спре малко по-късно, но така щял да застраши и себе си, и съотборника си.

„Понякога е по-лесно да се каже, отколкото да се свърши. Оскар очевидно бе на границата при спирането. Остави ми място. Беше точно на ръба достатъчно. Аз се постарах да избегна инцидент. Ако бях спрял два метра по-късно, кой знае – не можеш да предвидиш. Два метра по-късно лесно можеше да се окаже катастрофа. Най-лесното нещо е да спреш значително по-късно и да го принудиш да излезе настрани. Аз очевидно подходих внимателно. Може би прекалено внимателно и платих цената“, коментира Норис.

„Не съм тук, за да се моля на някого да ме пуска. Тук съм, за да се състезавам. Оскар направи по-добра надпревара от мен – затова завърших трети. Това бе мястото, на което заслужавах да финиширам. Да, би било прекрасно да имам пълна подкрепа, но това не зависи от мен“, продължи Норис

„Трудно е, защото според мен е очевидно, че всеки пилот не би искал подобно нещо. Затова е сложно да се вземе подобно решение. По отношение на шампионата не бих казал, че времето ни притиска, но е факт, че тече. Все още вярвам, че (и на Монца) разполагахме с вероятно най-добрата кола. А за екипа – смятам, че все още работим заедно (с Пиастри). Още си помагаме един на друг и това се вижда многократно. Като отбор работим страхотно и сме много щастливи от този факт. Когато се бориш за шампионат, искаш да спечелиш всичко. Аз правя всичко по силите си. Най-добрият начин е просто да победиш в състезанието. Аз не го сторих заради няколко глупави неща“, каза още Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)