Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не си поставя конкретни цели за Австрия

Норис не си поставя конкретни цели за Австрия

533
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис не си поставя конкретни цели за Австрия. Пилотът на Макларън е сигурен, че тимът си е взел поуки от Испания и вече ще се представя по-добре. Норис също така няма търпение да кара на Ред Бул Ринг, която е една от любимите му писти в календара на F1.

Норис беше близо до победата в Испания. Британецът беше най-бърз в квалификацията и показваше отлично темпо в тренировките. За нещастие, Норис се забави на старта и загуби две позиции. После той остана заклещен зад Джордж Ръсел и позволи на Макс Верстапен да се откъсне.

Пилотът на Макларън беше малко по-бърз в заключителната фаза на борбата. Това обаче не беше достатъчно, за да може да се справи с Верстапен. Така той трябваше да се задоволи с второто място.

Този уикенд F1 се насочва към Австрия. Норис има добри спомени от това трасе. Именно тук британецът записа първия си подиум в F1 през 2020 г. Година по-късно той отново се качи на почетната стълбичка. Миналия сезон Норис финишира четвърти и беше близо до подиума

Този уикенд Норис не си поставя конкретни очаквания. Британецът е един от фаворитите за победата в спринта и основното състезание, ако се съди по темпото, което показа последно време

„Вълнувам се за Гран при на Австрия. Пистата е наистина забавна за каране и имам страхотни спомени от годините. Нямам търпение да изляза там. Феновете винаги са ентусиазирани и създават страхотна атмосфера“, сподели Норис.

„Автомобилът е на страхотно място. Ще вземем наученото от Испания и ще го използваме, за да продължим да натискаме. Не сме фокусирани върху поставянето на конкретни цели. Основната ни цел е да продължаваме да подобряваме това, което правим всеки уикенд. Оставяме резултатите да говорят сами за себе си. Нека видим какво можем да направим“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри финишира седми в Испания. Австралиецът се надява да подобри представянето си и отново да бъде в челото на колоната.

„Нямам търпение да пристигна в Австрия и да започна работа. Наистина очаквам с нетърпение да се върна в автомобила в петък и да работя усилено с инженерите, за да започна уикенда на преден план“, каза Пиастри.

„В Барселона се стремях към много повече. Точките, които спечелих от един разочароващ старт, поддържат нещата в нормален ритъм. Благодаря на екипа за работата, която върши постоянно. Надявам се, че всички ще успеем да запазим темпото“, добави пилотът на Макларън.

Макларън е един от най-успешните конструктори в Австрия. Отборът от Уокинг има общо шест победи на пистата край Шпилберг. Последната от тях е дело на Дейвид Култард през сезон 2001. Този уикенд екипът може да прекъсне тази серия и да добави още един успех на сметката си, стига да не допусна грешки.

„Отправяме се към Австрия за второто състезание от натоварената тройна програма, след като напуснахме Испания с още един силен резултат за отбора.  Имаме много положителни резултати досега през сезона“, каза Стела.

„Ред Бул Ринг е една от най-късите писти в календара. Затова очакваме разликите този уикенд да бъдат много малки. Оставаме фокусирани в усилията си да продължим да се подобряваме и да се борим с най-добрите отбори около нас“, добави ръководителят на Макларън.