Начало Избрани Норис: Няма да променя нищо от това, което направих в Австрия

Норис: Няма да променя нищо от това, което направих в Австрия

2016
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис отново коментира случилото се с Макс Верстапен в Гран при на Австрия. Пилотът на Макларън беше категоричен, че няма да промени нищо от това, което е направил по време на борбата с трикратния световен шампион.

Норис потегли от втора позиция в последната надпревара на пистата Ред Бул Ринг. Младият британец се движеше на втора позиция през по-голямата част от борбата и изоставаше на няколко секунди от Верстапен.

Пилотът на Макларън се доближи до Верстапен, след като нидерландецът беше забавен при второто си спиране в бокса. След това двамата започнаха изключително ожесточен двубой за първото място. Норис и Верстапен на няколко пъти си разменяха местата и излизаха извън пистата.

Борбата между двамата продължи до обиколка 64. Тогава Верстапен притисна Норис на влизането в завой №3. Британецът обаче не отстъпи и в крайна сметка се стигна до удар. В резултат на удара двамата спукаха гума и започнаха да изостават. Верстапен успя да стигне до бокса без особени затруднения. Пилотът на Ред Бул получи 10-секундно наказание и финишира пети

Норис обаче нямаше такъв късмет. Състезателят на Макларън имаше сериозни поражения по своя болид в резултат на удара и спуканата гума. В крайна сметка той отпадна от надпреварата и изпусна ценни точки.

Норис беше крайно разочарован от случилото се в Австрия. Британецът призна, че Верстапен не е постъпил правилно и че това може да окаже влияние върху отношенията им извън пистата. Въпреки това той беше категоричен, че не съжалява за действията си в последното състезание и не смята да променя стила на каране.

„Прегледах всичко и го анализирах. Няма да променя нищо от това, което направих в Австрия“, сподели Норис в шоу по радио Х.

„Аз се борих. Ние искаме това – да се борим! Не искаме да се оплакваме, не искаме нещата да свършат така, както свършиха, както от страна на моя Макс, така и от моя страна. Понякога такъв е животът.“

„Борим се. И двамата искаме да спечелим, заради което ще стигнем до предела на силите си. Разбира се, някои малко повече, отколкото други. В същото време съм развълнуван. Ще имаме още битки заедно и очаквам с нетърпение тези моменти“, добави пилотът на Макларън.

Феновете на двата лагера са много разделени относно това кой е виновен за инцидента. Норис обаче призна, че в разгара на състезанието колело в колело понякога е трудно да бъдеш точно сигурен къде се намира автомобилът ти.

„Трудно е. Много по-трудно е да направиш някои неща, когато си зад волана. Никога не е толкова лесно да кажеш: „Защо направи това? Защо не направи онова?“ Когато си в колата и вземаш тези решения…“

„Толкова е трудно да бъдеш супер прецизен, отколкото изглежда по телевизията. Когато имаш тези два сантиметра, които трябва да ни разделят, или подобни неща, е почти невъзможно да се прецени.“

„Но това е конкуренцията, срещу която се изправяме. Ние я обичаме. Искаме да излезем и да се състезаваме здраво и да не ни е лесно, защото искаме да спечелим.“

„В същото време това ни кара да се усмихваме, особено когато можем да имаме това съревнование в състезанието. Мисля, че е добре за всички, които го гледат“, заключи Ландо Норис.