Начало Избрани Норис: Нямаме темпото на Ферари или Ред Бул, така че трябваше да...

Норис: Нямаме темпото на Ферари или Ред Бул, така че трябваше да сторя нещо и го направих

1610
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис взе шести полпозишън през сезон 2024, спечелвайки квалификацията за Гран при на САЩ. Британският пилот на Макларън коментира, че през уикенда на Circuit of the Americas няма темпото на Ред Бул и Ферари, затова трябвало да положи повече усилия.

„Беше прекрасна обиколка. Нямаше да съм много по-бърз накрая. Знаете ли, понякога просто правиш обиколка и си мислиш: „По дяволите, това трудно ще го бия“. Но аз заложих всичко. Това трябваше да направя. Изоставахме горе-долу през целия уикенд“, коментира Норис.

„Нямаме темпото на Ферари или Ред Бул, така че трябваше да сторя нещо и го направих. Получи се страхотна обиколка и е прекрасен начин да стартирам състезанието“, продължи Норис

„Вече направихме някои промени (по болида), които се надявам да доведат до подобрение в посоката. Но времето ще покаже. Ще работим упорито. Дотук свършихме добра работа. Отметнахме първата задача, но надпреварата ще е сложна“, каза още Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Оскар Пиастри се класира пети в квалификацията за състезанието на пистата до Остин, Тексас. Австралиецът каза, че сесията е била сложна за него.

„Чувствах се некомфортно през цялата квалификация и това класиране бе кажи-речи възможният максимум. Ясно е, че не е идеална позиция, но все пак не е толкова лоша. Ще се трудим упорито и ще видим какво можем да постигнем“, добави Пиастри.

Шефът на Макларън Андреа Стела обобщи, че квалификацията на COTA бе силна за тима от Уокинг

„Ландо и Оскар направиха добри обиколки. Без проблеми преминаха през Q1 и Q2 и накрая постигнаха първо и пето място в класирането на грида. Това са добри стартови позиции, от които можем да вземем важни точки“, коментира Стела.

„Направихме някои промени по колите след спринта въз основа на това, което научихме в късата състезателна дистанция. Ландо извлече максимума от болида. При Оскар има още малко потенциал и целта ни ще е да го реализираме в надпреварата. Трябва да разберем управлението на гумите. Състезанието ще е напрегнато и интересно с много малки разлики между нас, Ферари, Мерцедес и Ред Бул“, допълни шефът на Макларън в F1.