Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Обиколката ми не бе страхотна, 10 000 евро глоба за Макларън...

Норис: Обиколката ми не бе страхотна, 10 000 евро глоба за Макларън за опасното пускане на Пиастри

3167
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Ландо Норис взе втори пореден полпозишън, след като бе най-бърз в квалификацията за Гран при на Италия, а преди седмица оглави сесията за разпределение местата на стартовата решетка в Зандвоорт. Английският пилот на Макларън обаче каза, че обиколката му на Монца не била страхотна.

„Още един полпозишън е страхотно постижение. Да сме първи и втори при толкова малки разлики в колоната е приятна изненада. Отборът свърши прекрасна работа. Ние свършихме великолепна работа. Но честно казано, обиколката ми не беше страхотна, колкото и да ме боли да го кажа“, коментира Норис непосредствено след квалификацията

„Първият ми опит в Q3 бе добър, вторият не толкова. Но все пак бе достатъчно, за да вземем полпозишъна. Би било прекрасно да постигнем същия резултат като на Зандвоорт. Но както наблюдаваме през целия уикенд, разликите са изключително малки. Зад нас има много бързи пилоти и бързи автомобили, така че не очаквам лесно състезание утре“, каза още Норис.

„Има много неизвестни преди надпреварата – износването на гумите, асфалтът. Много въпроси означава и сериозно вълнение“, добави Норис.

Оскар Пиастри даде второ време в сесията, но е разследван от стюардите за опасно пускане от бокса, при което едва не се удари с Макс Верстапен (Ред Бул).

„Да стартирам по-напред на грида определено е положително за мен, а надбягването до първи завой е дълго“, отбеляза австралийският пилот на Макларън.

„Така че да си втори на стартовата решетка не винаги е лошо нещо. Първата ми обиколка в Q3 бе доста добра. Втората не се получи толкова силна. Мисля, че съм казвал това твърде много пъти тази година. Но като цяло бе добро представяне и чудесно екипно усилие“, добави Пиастри.

Оскар също каза, че разликите между отборите в челото на Монца са много малки

„Мисля, че споменах по радиото, че няма гаранция, че ще вземем първата редица. Изумително е, че успяхме да го постигнем. Това представяне е доста различно с онова, с което сме свикнали на Монца. Състезанието ще е доста вълнуващо при толкова изравнени сили“, каза още Пиастри.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Разследването за опасно пускане на Пиастри от бокса приключи с глоба от 10 000 евро за тима на Макларън. Стюардите постановиха, че пилотът е сторил всичко по силите си, за да види дали има идващи други коли по алеята. От отбора са признали, че механикът, който го е пуснал, е сбъркал.