Начало Избрани Норис приветства последните попълнения в техническия отдел на Макларън

Норис приветства последните попълнения в техническия отдел на Макларън

477
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис приветства последните попълнения в техническия отдел на Макларън. Британецът вярва, че това ще помогне на екипа от Уокинг да постигне сериозен напредък в бъдеще и да се бори за позиции в челото.

Макларън преживя изключително трудно началото на тазгодишния сезон. Британският тим не постигна целите си развитие и разполага с автомобил, който не е достатъчно конкурентоспособен.

Макларън не спечели точки в първите два старта от кампания. След това британците вкараха и двата автомобила в зоната на точките в Мелбърн след като избегнаха хаоса в края на надпреварата. След това отборът спечели точки в Баку и Монако, но изоставаше доста сериозно в Испания

Слабото началото на сезона бе причина Макларън да направи сериозно преструктуриране на техническия си отдел. Отборът от Уокинг се раздели с техническия си директор Джеймс Кий. Британският инженер все пак остава част от F1 и ще работи в Заубер/Алфа Ромео. В същото време Макларън потвърди привличането на Давид Санчес. Френският инженер напусна Ферари малко след старта на настоящата кампания. Санчес ще стане част от новия технически изпълнителен екип на тима, който ще се занимава с развитието на автомобила.

В края на май Макларън обяви привличането на Роб Маршал. 55-годишният британец е един от най-важните хора в конструкторския отдел на Ред Бул. Подобно на Санчес, Маршал ще започне работа в Макларън от началото на 2024 г.

Макларън също така продължава да подобрява съоръженията си в Уокинг. Отборът планира до края на годината на пусне в експлоатация нов въздушен тунел и последно поколение симулатор. Очакванията са това да помогне на тима да се бори за места в челото след година-две.

Норис изказа мнението си относно новите попълнения в техническия отдел на Макларън. Британецът е категоричен, , че присъединяването на някои „големи имена“ е нещо, което е необходимо, за да върне тима в правия път

„От гледна точка на отбора и новите хора съм много щастлив“, сподели Норис в подкаста на Sky Sports F1. „При нас ще дойдат някои големи имена и някои страхотни специалисти които са в спорта от много години и които са имали решаваща роля за много успехи в други отбори. Не е тайна, че повечето знания и квалифициран персонал са едни от най-важните неща в F1“, добави пилотът на Макларън.

Норис не познава лично Санчес и Маршал. Въпреки това той смята, че двамата имат огромен опит в F1, който ще бъде много полезен за Макларън.

„Не ги познавам лично. Аз не съм в F1 от толкова много време, колкото хората, които са ги наели. Въпреки всичко изпитвам уважение към тях, защото знам какво са направили и какво са постигнали, независимо дали в Ред Бул, Ферари или който и да е друг отбор. Очаквам с нетърпение да работя с тези хора. Те са истински специалисти в своята област. Когато ги чуеш да говорят и да навлизат в детайлите, разбираш, че разполагат с доста впечатляващи знания“, добави състезателят на Макларън.

Макларън продължава да се намира в доста незавидно положение, заради което наема нови лица в техническите си редици. Норис обаче не смята, че досегашните служители на Макларън са „толкова лоши“. 24-годишният състезател твърди, че наемането на външни служители от конкурентни топ отбори е стъпка, която Макларън трябва да предприеме, за да „съживи“ усилията си да се върне в челото на F1

„Не става дума за това, че сме имали лоши хора, защото това изобщо не е вярно. По-скоро сега разполагаме с по-добра работна сила. Това ни беше необходимо, за да се състезаваме с другите отбори- Ред Бул, Мерцедес и Ферари. Да, нещата все още са прекалено пресни. Но от друга страна във фабриката вече има някои добри подобрения, като например темп на развитие, нови идеи и нови перспективи“, завърши Ландо Норис.

В момента Макларън заема шестото място при конструкторите. Британският отбор има актив от 17 точки, което е крайно недостатъчно, особено като се има предвид какви са амбициите на Зак Браун и Андреа Стела.