Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Разликата между нас и Ред Бул не е огромна

Норис: Разликата между нас и Ред Бул не е огромна

1140
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис е категоричен, че в Макларън се настигнали Ред Бул. Британецът каза, че разликата между двата тима „не е огромна“ и е свързана с „малки неща“ като например вземането на решения в много важни моменти.

Норис се намира в страхотна форма. 24-годишният пилот спечели състезанието в Маями. После той финишира втори в Имола и беше много близо до Макс Верстапен. Седмица по-късно той остана четвърти в Монако, тъй като нямаше възможност да напредне на тясната и бавна писта в Княжеството

Състезателят на Макларън беше близо до победата и в Канада. За нещастие, забавено спиране в бокса и няколко грешки позволиха първото място да отиде при Верстапен.

Норис  вярва, че грешки в изпълнението на уикенда, а не суровото темпо, продължават да разделят Макларън от Ред Бул. От друга страна той призна, че понякога е много трудно да се вземе правилното решение предвид обстоятелствата.

„Разликата между нас и Ред Бул не е огромна. Това са малки неща и части от секундата за вземане на решение и разбиране“, сподели Норис. „В  Монреал беше доста близко. Също така беше и доста трудно да се време решение заради постоянно променящото се време. Не беше толкова просто, дори и в момента да кажем, че прекалено лесно сме взели грешно решение.“

Пилотът на Макларън призна, че екипът е можел да вземе по-добри решения в Канада.

„Определено имаше неща, които можехме и трябваше да направим по-добре. Трябваше да влезем в бокса по-рано и всички останали неща.“

„Това не е толкова лесно да се каже. Има и други фактори, които ни накараха да искаме да останем на пистата, а не непременно да спрем по това време“, продължи Норис. „Нека вземем за пример времето. Първоначално се очакваше то да бъде много лошо, а всъщност дъждът ставаше все по-малък и по-малък. Ако беше дъждът беше малко повече, можехме да останем, както направиха някои пилоти. Всъщност се оказа, че пак сме постъпили добре.“

„Не беше като да сме взели грешно решение. Просто бяхме в доста трудна позиция. Да. някои други променливи го направиха да изглежда по-лошо спрямо някои други тимове.

„Имах две секунди и отборът имаше две секунди, за да реши дали ще вали или не, за да остана на пистата. Това е доста сложно решение“, каза още Норис.

Норис няма намерение да посочи с пръст своя отбор за това, което мнозина оцениха като грешна стъпка в Канада. Той отбеляза, че Макларън е надминал съперниците си и в други области

„Наистина не смятам, че е нещо сериозно. Мисля, че има много неща, които правим по-добре от другите отбори, по-добре от Ред Бул, Мерцедес и другите отбори“, каза той.

„Просто в определени моменти и ситуации някои ще покажат нашите слабости и неща, които е трябвало да направим по-добре. Но в същото време смятам, че и други отбори са допускали грешки. Ние пък сме свършили по-добра работа от другите отбори в определени области“, каза още пилотът на Макларън.

Норис също така предположи, че Макларън компания все още трябва да усъвършенства по-строгите процеси, свързани със състезанията в по-предната част на колоната.

„Манталитетът ти, дори когато се опитваш да не го направиш или да го допуснеш, ще се променi. Винаги ще изпитваш малко по-голямо напрежение и малко повече нерви“, обясни той.

„Ние по-скоро трябва да се активизираме малко повече от всички останали. Но отново става въпрос за малки неща тук и там. Просто трябва да сглобяваме всичко малко по-добре.“

„Мисля, че това идва с времето и опита. Сега отново сме в предната част на класирането и трябва да взимаме тези решения много по-бързо. Това не е когато се борехме за осмото място и дори в случая на Макс преди. Тогава той имаше на разположение 15, 20 секунди, за да реши дали да се спре, дали да спре в бокса, да види какво прави Ландо и такива неща“, завърши Ландо Норис.