Начало Избрани Норис се извини на Верстапен за счупения трофей в Унгария

Норис се извини на Верстапен за счупения трофей в Унгария

2179
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен със счупената купа на нидерландеца на подиума в Унгария; снимка: Пирели

Ландо Норис коментира счупването на трофея на Макс Верстапен в Унгария. Пилотът на Макларън поднесе своите извинения на пилота на Ред Бул и на създателите на порцелановата купа, която той счупи по време на празненствата на подиума на пистата „Хунгароринг.“

Норис завърши на втора позиция в състезанието за Голямата награда на Унгария. Младият британец реши удари бутилка с шампанско в ръба на подиума. Норис обаче не забеляза, че трофеят на Верстапен, който бе непосредствено до бутилката, панда на земята и се счупи. Двамата състезателите спориха по въпроса кой е виновен за инцидента. Верстапен на шега дори се закани да отиде да търси нов трофей от Зак Браун

По-късно стана ясно, че трофеят струва $45 000 и е произведен ръчно от производителя Herendi Porcelanmanufaktura Zrt.

Норис намекна, че вината за инцидента е на Верстапен, който е оставил трофея „твърде близо до ръба“ на подиума. Няколко дни по-късно пилотът на Макларън поднесе извиненията си и призна, че не е направил нищо умишлено.

„Преди всичко искам да се извиня за това. Очевидно не съм имал намерение да правя подобно нещо. Знам колко много означава за унгарците и че е част от тяхната култура“, сподели Норис.

„Разбира се, искам да се насладя на времето [да празнувам на подиума], но никога не съм имал намерение да правя такова нещо. Извиних се на Макс. Знам, че си направих няколко шеги по този повод, което може би не трябваше да се случва. Но все пак не се чувствам зле. Ако го беше направил с моя трофей, определено щях да съм разстроен. Извинявам се и на хората, които са положили време и усилия, за да го направят. Наистина не исках това да се случи. Следващия път ще внимавам много повече при празненствата на подиума“, добави пилотът на Макларън.

Норис обаче не възнамерява да променя начина си на празнуваме при бъдещи качвания на подиума.

„Не. Няма причина да го правя, просто ще внимавам малко повече с това нещо. В следващите случаи просто ще преместя трофеите настрани и ще продължа да празнувам“, каза още Норис.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от McLaren (@mclaren)

Верстапен също коментира куриозната случка в Унгария. Нидерландецът призна, че трофеят не е лично негов, а на Ред Бул. Екипът държи наградите от подиума и ги излага във фабриката си в Милтън Кийнс, която през 2014 г. беше нападната от крадци.

„Така или иначе ще получим нов, така че всичко е наред. Не знам какво всъщност правят с него. Мисля, че в момента е обратно във фабриката. Но явно им отнема близо шест месеца да направят нов, така че предполагам, че ще могат да задържат счупения за този период“, обясни Верстапен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)