Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис се надява да бъде конкурентен и в Унгария

Норис се надява да бъде конкурентен и в Унгария

720
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис се надява да продължи силната форма, в която се намира последните месеци. Пилотът на Макларън вярва, че може да бъде конкурентен в Гран при на Унгария и може да се бори за място на подиума и дори победа.

Норис се представя изключително силно от края на април. Британецът финишира втори в Китай. После той триумфира в Гран при на Маями и записа първи успех в кариерата си. Оттогава той се качва на подиума в повечето стартове (без Монако и Австрия) и изпусна няколко възможности за победа

В момента Норис се намира на второ място във временното класиране. Състезателят на Макларън се превърна в най-сериозния съперник на Макс Верстапен за световната титла. Въпреки това той натрупа малко изоставане в последните надпревари и позволи на нидерландеца да се откъсне малко.

Този уикенд Норис се насочва към Унгария. 24-годишният пилот има отлични спомени от последния старт на Хунгароринг, в който финишира втори. Но най-запомнящият се момент от целия уикенд беше, когато Норис счупи трофея на Верстапен. От Макларън поднесоха извиненията си на нидерландеца. В крайна сметка Верстапен получи нов трофей няколко месеца по-късно.

„Беше добре да имам малко време за презареждане и възстановяване след натоварените няколко седмици. Върнах се в технологичния център заедно с отбора, за да отпразнуваме последните три състезания. Докато бях във фабриката, успях да скоча в симулатора и да прегледам всичко, което научихме преди Унгария“, сподели Норис.

„С нетърпение очаквам да се върна в Унгария. Квалификацията е важна тук, тъй като пистата не е лесна за изпреварвания. Сигурен съм, че ще бъдем конкурентоспособни. Невероятно е да си в позиция да водиш в Гран при, но има още малко работа за вършене, за да спечелим. Готови сме за екшън“, добави пилотът на Макларън.

Норис и Макларън получиха немалко критики заради изпуснатите победи в последните стартове. Британецът беше близо до успеха в Испания. За съжаление, слабият му старт позволи на Верстапен да се откъсне и натрупа преднина. В Силвърстоун грешен избор на гуми не позволи на Норис да се бори за победата в домашната си Гран при. Младият британец дори загуби позиция от Макс Верстапен

Еднократният победител в F1 защити Макларън. Той заяви,  че неговият им е в неизбежно неизгодно положение, когато се опитва да пребори добре смазана машина като Ред Бул.

„Мисля, че те са достатъчно добър отбор. Като цяло винаги са вземали правилните решения, дори и когато не са били във водеща позиция“, каза Норис.

„Независимо дали са били спокойни или не, те все пак винаги са вършили добра работа и са вземали правилни решения. Така че това е нещо нормално за тях.“

„Смятам, че и за нас е така. Нещата се променят малко по малко. Дори хората в отбора се променят. когато се бориш за победа или за второ място. Манталитетът ти винаги ще се промени, без значение дали искаш или не. Винаги ще усещаш малко повече напрежение, малко повече нерви. Затова по-скоро ние трябва да се активизираме малко повече, отколкото всички останали“, добави Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри финишира пети в миналогодишната Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън също се надява на силен резултат и продължава да търси първа победа в F1.

„Отивам в Унгария след два силни уикенда в Австрия и Великобритания, където бях доволен от карането си. На Силвърстоун имахме някои пропуснати възможности. Въпреки това беше ясно, че автомобилът има добро темпо, което е окуражаващо“, каза Пиастри.

„Хунгароринг“ е писта, на която съм имал успехи в младежките формули, така че очаквам с нетърпение да се завърна тук. Целият отбор влиза в това състезание с голяма увереност и мотивация“, добави младият австралиец.

Макларън е най-успешният конструктор в Унгария. Британците имат 11 победи на пистата Хунгароринг. Този уикенд отборът вероятно ще има възможност да запише още един успех и да прекъсне 12-годишната суша.