Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Това беше още един невероятен ден за нас

Норис: Това беше още един невероятен ден за нас

859
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира на второ място в Гран при на Япония. Пилотът на Макларън показа много добро темпо на японското трасе и заслужено се качи на подиума. Норис бе доволен от чудесния резултат, макар да нямаше шанс да се пребори с Макс Верстапен.

Норис потегли от трето място на стартовата решетка. Британецът имаше отлична стартова реакция и изпревари съотборника си Оскар Пиастри. Норис направи и неуспешна атака срещу Верстапен

Норис се наслади на едно доста спокойно състезание. Пилотът на Макларън бе прескочен от Пиастри след първите спирания в бокса. После той се доближи до австралиеца и каза по радиото, че има по-добро темпо. От Макларън наредиха на Пиастри да пропусне Норис пред себе си. След това британецът контролираше представянето си, макар да не бе заплаха за Макс. В крайна сметка Норис финишира на второ място и добави още един подиум към сметката си.

„Това беше още един невероятен ден за нас- второ и трето място“, каза Норис. „Не можех да поискам повече. Екипът свърши невероятна работа.“

„Стартът ми беше много добър и почти изпреварих Макс. Но Макс си е Макс. Имах още един шанс в завой №2. Опитах се. Но като цяло неговото темпо днес беше прекалено силно в сравнение с всички останали“, продължи Норис.  „Не се намирахме близо до Макс, но не бяхме и на километри от него. В крайна сметка денят беше добър. Много съм щастлив, особено за Оскар, за когото това е първи подиум във Формула 1, така че поздравления за него“, каза още пилотът на Макларън.

Макларън беше на практика вторият по бързина отбор в Япония. Британският тим продължава да прави големи стъпки напред в сравнение с началната фаза на сезона. Норис призна, че е много доволен от прогреса на екипа през последните месеци.

„Натискаме и се доближаваме до върха. Напредъкът, който постигнахме е изключителен. Както казах, гордея се с отбора и стъпките напред, които правим всеки уикенд. Сигурен съм, че предстоят трудни моменти, но ние вървим напред стъпка по стъпка. Днес беше първият ни двоен подиум заедно с Оскар, така че трябва винаги да помним този момент“, завърши младият британец.