Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Трябваше да съм на пол, Пиастри: Истинска забава е като не...

Норис: Трябваше да съм на пол, Пиастри: Истинска забава е като не знаеш кой точно е в топ 3

2348
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис записа второ време в квалификацията за Гран при на Катар, но загуби позицията на първа редица за неделната надпревара на пистата Лосаил заради нарушаване ограниченията на трасето.

„По дяволите, какви ги върша? Толкова съм зле понякога“, бе реакцията на Норис.

Първата му бърза обиколка бе изтрита заради ограниченията на трасето. Това му остави само един опит, който бе много силен, но не удовлетвори британския пилот.

„Майтапиш ли се? Толкова съм глупав. Трябваше да съм на полпозишън. Просто твърде много оплесквам нещата“, каза Норис след съобщението, че е с второ време, което така или иначе после бе изтрито

„Опитах се да коригирам поднасяне на задницата и излязох от пистата. Колата беше брилянтна. Отборът свърши добра работа. Аз оплесках нещата“, заяви Норис.

„Знам, че тепърва ще имам други възможности, но не ми харесва този тип мислене. Моята работа бе да направя добри обиколки, да не допускам грешки, а не ми се получи. Трябваше да съм далеч по-напред в подреждането. Ще се трудим упорито, за да наваксаме в спринта“, добави Норис.

Оскар Пиастри излезе трети след анулирането постижението на съотборника си. Точно докато го интервюираха след квалификацията обаче, дойде съобщението, че и неговото време е изтрито.

„Истинска забава е като не знаеш кой точно се е класирал в топ 3“, малко хапливо отбеляза австралиецът

„Жалко, че в крайна сметка ми изтриха времената. Това прати нещата за неделя малко по-сложни, но темпото на колата е добро. И двамата прекрачихме границата с малко. Ще се постараем да се справим по-добре през останалата част от уикенда“, добави Пиастри.

Шефът на Макларън в F1 Андреа Стела определи шесто и десето място като разочароващ резултат за тима.

„Скоростта ни бе доста силна, което само по себе си е наистина окуражаващо. Трудно е да приемем крайния резултат, но уикендът е дълъг. Предстоят ни още една квалификация и спринта, а след това и самото състезание, което ще е интересно от гледна точка управлението на гумите. Ще имаме още доста възможности да наваксаме и да вземем добри точки“, каза Стела.